Σε ετοιμότητα η Πολιτική προστασία για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο Ρέθυμνο

Σε ετοιμότητα η Πολιτική προστασία για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο Ρέθυμνο

1 Αυγούστου 2019

Σε αυξημένη ετοιμότητα είναι η πολιτική προστασία στο Ρέθυμνο στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου, η οποία λήγει την 31η Οκτωβρίου, καθώς σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ο νομός έχει πληγεί σημαντικά από τις πυρκαγιές τα προηγούμενα χρόνια.

Ακόμη, όπως επισημαίνουν τα στελέχη της, φέτος απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα έχουν προκαλέσει αύξηση της βλάστησης, η οποία τώρα έχει ξεραθεί και αποτελεί άριστο μέσο διάδοσης της φωτιάς.
Εξάλλου, το Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ Δήμητρα έχει αναπτύξει Φόρμα Αξιολόγησης Κινδύνου Κατοικίας που είναι κοντά σε δασική βλάστηση από πιθανή δασικής πυρκαγιά. Αυτή είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό τόπο: http://www.fria.gr/prolipsi/ergaleia_prolipsis.html.


Τέλος υπενθυμίζεται ότι στις ημέρες υψηλού κινδύνου παραμένουν κλειστές στην πρόσβαση οι εξής περιοχές: «Δήμος Ρεθύμνης: Περιαστικά δάση Ευλιγιά , Προφ.Ηλία και Αγίου Ιωάννη, αναδασωτέα περιοχή νοτίως της Ι.Μ.Αρκαδίου. Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ.Ιωάννου, η περιοχή που ορίζεται από τις πηγές Κουρταλιώτη, τον ποταμό Κουρταλιώτη ( με ζώνη απαγόρευσης 50 μ εκατέρωθεν της κοίτης του ποταμού, έως την λίμνη Πρέβελη, η περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει τη λίμνη Πρέβελη ( εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας) καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης. Δήμος Μυλοποτάμου: φαράγγι Μαργαριτών».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<