Αρναουτάκης : Στις 22 του μήνα θα ανακοινωθούν τα χρονοδιαγράμματα για τον ΒΟΑΚ

Αρναουτάκης : Στις 22 του μήνα θα ανακοινωθούν τα χρονοδιαγράμματα για τον ΒΟΑΚ

15 Ιουνίου 2018

«Η δημοπράτηση των δυο τμημάτων του ΒΟΑΚ είναι μια θετική εξέλιξη. Είναι το πρώτο θετικό βήμα, όμως χρειάζονται να γίνουν κι αλλα. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και το τρίτο έργο ως δημόσιο, κι επίσης να προετοιμαστούν μελέτες και για την Κίσσαμο και για την Σητεία. Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση μας που έχουμε καταθέσει στον αρμόδιο Υπουργό και περιμένουμε τις απαντήσεις. » ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του αναφορικά με το ΒΟΑΚ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Αποτιμώντας την εξέλιξη ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε πως «είναι το πρώτο θετικό βήμα για το έργο», εξηγώντας πως απομένουν να γίνουν πολλά βήματα ακόμα «μέχρι να γίνουν διαγωνισμοί, να προχωρήσει το πρώτο στάδιο, να δούμε τις ενστάσεις και πότε θα ξεκινήσει αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, σε σημερινές του δηλώσεις.

Σημειώνεται οτι ο γ.γ και ο υπουργός αναμένονταν σήμερα στο Ηράκλειο, όμως δεν ήρθαν τελικά (πιθανότατα λόγω της πρότασης μομφής). Θα έκαναν αναφορά στα χρονοδιαγράμματα και στην εξέλιξη του υπολοίπου τμήματος ως τον Άγιο Νικόλαο.

Αναφορικά με τη σύμβαση παραχώρησης τόνισε πως η διαδικασία απαιτεί να βρεθούν τα κεφάλαια και ότι στο Υπουργείο υποδομών είναι πάρα πολύ αισιόδοξοι, παρά το γεγονός ότι υπήρξε καθυστέρηση από τον Ιανουάριο η οποία οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους, γιατί πρόκειται για έργο που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Για τα όσα ακούγονται περί διοδίων, ο κ. Αρναουτακης τόνισε: η θέση μας είναι ξεκάθαρη: οι Κρητικοί δεν πρέπει να πληρώνουν διόδια, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να πηγαίνουν από το ένα μέρος της Κρήτης στο άλλο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Αρναουτακης, ο Χρήστος Σπιρτζης αναμένεται στην Κρήτη στις 22 του μήνα, «για να ανακοινώσει ο ίδιος όλο το χρονοδιάγραμμα και πως βλέπει το Υπουργείο όλη την εξέλιξη του ΒΟΑΚ».

Το έργο θα γίνει τμηματικά, με απόφαση του Υπουργείου. «Έτσι αποφασίστηκε. Εμάς μας ενδιαφέρει να γίνει. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και το έργο να γίνει από την Κίσσαμο ως τη Σητεία. Κι αυτό θα διεκδικούμε πάντα», δεσμεύτηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Για την κατασκευή του τμήματος από τη Χερσόνησο προς τον Άγιο Νικόλαο, ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι υπέγραψε για έργο ΣΔΙΤ από τη Χερσόνησο μέχρι τη Νεάπολη. «Το γεγονός ότι η Διυπουργική (για τα ΣΔΙΤ) υπέγραψε για να προχωρήσει το έργο είναι θετικό, διότι είναι η πρόταση που εμείς είχαμε κάνει στον Πρωθυπουργό πέρυσι τον Ιούνιο για να μπορεί να χρηματοδοτηθεί το έργο μέσω ΣΔΙΤ με ρήτρα διαθεσιμότητας. Αυτή η πρόταση υιοθετήθηκε με το σύστημα αποπληρωμής μέσα σε 30 χρόνια από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης, σημειώνοντας παράλληλα πως «περιμένουμε και το τρίτο κομμάτι του δρόμου (Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος), και τις ανακοινώσεις του Υπουργού για το χρονοδιάγραμμα και όλη την εξέλιξη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Πηγή: cretalive.gr

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<