Στο τμήμα ρατσιστικής βίας η υπόθεση του 12χρονου μαθητή

Στο τμήμα ρατσιστικής βίας η υπόθεση του 12χρονου μαθητή

5 Φεβρουαρίου 2019 0 σχόλια

Νεότερες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του 12χρονου μαθητή, την απομάκρυνση του οποίου ζητούν οι ίδιοι οι συμμαθητές του. Η υπόθεση ερευνάται πλέον από το τμήμα ρατσιστικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης,

Το παιδί αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες λόγω συνδρόμου που έχει εκ γενετής, γεγονός που δυσκολεύει την ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς απείχαν από τα μαθήματα τους, εις ένδειξη διαμαρτυρίας και κατηγορούν τον 12χρονο ότι έχει προκαλέσει φθορές στο σχολικό συγκρότημα, αλλά και ότι έχει ασκήσει σωματική βία πάνω τους. Δε δίστασαν μάλιστα ν’ αναρτήσουν ένα χαρτί στην πόρτα του συλλόγου, στο οποίο αναγράφονταν το όνομα του συμμαθητή τους και τα όσα ισχυρίζονται ότι έχει κάνει.

Ο πατέρας του μαθητή μιλά για ξέσπασμα ρατσιστικής βίας και στιγματισμό του παιδιού του. Ο 12χρονος προσπάθησε να επιστρέψει στις σχολικές του υποχρεώσεις, αλλά δεν άντεξε πάνω από 3 ώρες.

«Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές ή γονείς τέτοιες αναρτήσεις σε βάρος παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα. Οταν ενημερώθηκα για τη συγκεκριμένη κατάληψη, έδωσα εντολή να κατέβει αμέσως η ανακοίνωση που ονομάτιζε το μαθητή. Θα ερευνήσουμε το περιστατικό και θα ζητήσουμε εξηγήσεις από τη διεύθυνση του σχολείου», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Eκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ανανιάδης και προανήγγειλε συνάντηση αρμόδιων φορέων για να βρεθεί λύση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Την υπόθεση θα εξετάσει και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<