Συγκλονιστικό το τελευταίο εξώφυλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»

Συγκλονιστικό το τελευταίο εξώφυλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»

8 Φεβρουαρίου 2017

Το σημερινό (08/02) φύλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» δεν αποκλείεται να περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να είναι το τελευταίο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα των «ΝΕΩΝ»:

«Ραγδαίες εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) σηματοδοτεί η χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που ουσιαστικά είπε «όχι» στο αίτημα των εργαζομένων που ζητούσαν να μη δεσμευθεί ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογοριασμός για την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων τους και των βασικών εξόδων για να διασφαλιστεί η λειτουργία των Μέσων.

Δεν είναι τυχαίο ότι νομικοί, επιχειρώντας να περιγράψουν τις επιπτώσεις των τελευταίων εξελίξεων, έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «κλείνουν το οξυγόνο στον ΔΟΛ», θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καταδείξουν το ντόμινο όσων ακολουθήσουν τις επόμενες – κατά κοινή ομολογία – κρίσιμες ώρες για τον Οργανισμό Λαμπράκη, οι εργαζόμενοι του οποίου απλήρωτοι, επί επτά μήνες, βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.
Μέσα σε λίγες γραμμές επιχειρήθηκε να σβήσει η ιστορία του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού οργανισμού της χώρας. Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι σε αυτή τη διαδικασία «της φωτιάς» υπερίσχυσε το τραπεζικό δίκαιο που στρέφεται ευθέως και εναντίον των συμφερόντων τους, αφού ένας κλειστός οργανισμός δεν έχει έσοδα και φυσικά πολύ μικρότερη αξία.

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ και ασφαλώς των «ΝΕΩΝ» στη χθεσινή τους γενική συνέλευση, αποτιμώντας τα νέα δεδομένα μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης, αποφάσισαν να συνεχίσουν να εργάζονται για την ενημέρωση των αναγνωστών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και θα το κάνουν αυτό για όσο διάστημα υπάρχει ακόμα διαθέσιμο χαρτί για την εκτύπωση της εφημερίδας. Ωστόσο, το χαρτί τελειώνει καθώς οι τράπεζες αρνούνται να εκχωρήσουν μέρος των καθημερινών εισπράξεων από τις πωλήσεις του ΔΟΛ για τη στοιχειώδη λειτουργία του Οργανισμού.

Παράλληλα, όμως, εξαντλούνται και οι αντοχές των απλήρωτων επί επτά μήνες εργαζομένων, οι οποίοι με αξιοπρέπεια εξακολουθούν να κρατούν στη ζωή τις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «Το Βήμα», τον ραδιοσταθμό «Βήμα FM», το in.gr, τα περιοδικά και τις ιστοσελίδες. Με την απλήρωτη εργασία τους διατηρούν έτσι και την αξία των πλέον πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων που επιδιώκουν να πουλήσουν οι τράπεζες, για να πάρουν πίσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των δανείων που χορήγησαν στον ΔΟΛ.

Υπό αυτό το πρίσμα το σημερινό φύλλο της εφημερίδας ίσως να είναι και το τελευταίο αν δεν υπάρξει εγκαίρως κάποια διέξοδος. π.χ. με τη μορφή νομοθετικής πρωτοβουλίας ή τροπολογίας, που να επιτρέπει πρόγραμμα ενδιάμεσης χρηματοδότησης, γιατί αλλιώς η κλεψύδρα έχει ήδη γυρίσει ανάποδα και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<