Οι μεθυσμένοι οδηγοί ευθύνονται για το 30% των θανατηφόρων τροχαίων

Οι μεθυσμένοι οδηγοί ευθύνονται για το 30% των θανατηφόρων τροχαίων

21 Μαΐου 2018 0 σχόλια

Ως κύρια αιτία των θανατηφόρων τροχαίων στην Αττική εμφανίζεται το αλκοόλ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έκανε γνωστά η τροχαία.

Συγκεκριμένα το αλκοόλ φέρει ευθύνη στο 20% έως 30% εξ αυτών, πράγμα που αποδεικνύει το πόσο απρόσεχτοι είναι οι οδηγοί της χώρας μας, αφού δεν φαίνεται να τηρούν τον τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Από την άλλη, τα στοιχεία παρουσιάζουν μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, στην Αττική τα τελευταία χρόνια, αφού σε σχέση με το 2010, το 2017 οι νεκροί ήταν λιγότεροι κατά 43,51%, οι σοβαρά τραυματισμένοι κατά 49,76% και οι ελαφρά τραυματίες λιγότεροι κατά 26,86%.

«Η μείωση αυτή είναι πολύ μεγάλη, αλλά εάν δούμε τους πραγματικούς αριθμούς, πίσω από τα ποσοστά, δηλαδή 174 νεκροί, 210 σοβαρά τραυματίες και 6.300 ελαφρά τραυματίες το 2017, συμπεραίνουμε ότι έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας, τόσο εμείς, όσο και οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Νίκος Σπανουδάκης.

Μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων είναι η οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Είναι γνωστό ότι η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών αποτελεί μία από τις παραβάσεις οι οποίες είναι συνδεδεμένες άμεσα με την πρόκληση τροχαίων. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία μας, αιτία για το 20% έως 30% των θανατηφόρων τροχαίων είναι το αλκοόλ. Όσο μεγαλώνει η συμμετοχή οδηγών υπό την επίδραση του οινοπνεύματος, τότε αυξάνει και η βαρύτητα του τροχαίου» ανέφερε ο κ. Σπανουδάκης.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<