Τίμησε τους προστάτες της η Πυροσβεστική Υπηρεσία (φωτο)

Τίμησε τους προστάτες της η Πυροσβεστική Υπηρεσία (φωτο)

17 Δεκεμβρίου 2019

Μεγάλη μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα η σημερινή, καθώς γιορτάζει τους Προστάτες του, Άγιους Τρεις Παίδες εν Καμίνω Ανανία, Αζαρία & Μισαήλ.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, όλες οι υπηρεσίες του Σώματος είναι ανοιχτές για το κοινό έτσι ώστε να μπορούν να τις επισκεφθούν όσοι το επιθυμούν.

Σημειώνεται ότι στο Ηράκλειο τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά παρουσία βουλευτών, πολιτικών, εκπροσώπων των Αρχων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι προστάτες

Ο Αβδεναγώ είναι πρόσωπο που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη. Αναφέρεται σύμφωνα με τη Wikipedia από τον προφήτη Δανιήλ, ότι παρόλο που μαζί με τον Σεδράχ και τον Μισάχ ρίχτηκαν στη «φλεγόμενη κάμινο» μετά από διαταγή του Ναβουχοδονόσαρ Β΄, επέζησαν χωρίς να πάθουν τίποτα. Το αρχικό του όνομα ήταν Αζαρίας ενώ το Αβδεναγώ σημαίνει «δούλος του Νεγώ» επειδή ανατρεφόταν στην αυλή του Ναβουχοδονόσαρ.

Όπως και οι δύο φίλοι του (τα εβραϊκά ονοματά τους ήταν Ανανίας και Μισαήλ) καταγόταν από βασιλικό γένος, ζούσαν στα Ιεροσόλυμα και μεταφέρθηκαν το 605 π.Χ. μαζί με τον Δανιήλ αιχμάλωτοι στη Βαβυλώνα, όταν η πόλη τους κυριεύθηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<