Τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο Αττικόν – Αναβάλλονται χειρουργεία λόγω έλλειψης ΜΕΘ

Τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο Αττικόν – Αναβάλλονται χειρουργεία λόγω έλλειψης ΜΕΘ

10 Δεκεμβρίου 2019

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας το «Αττικόν» αποτυπώνουν οι φωτογραφίες-ντροπής που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η εφημερία της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου ξεκίνησε χωρίς ελεύθερα κρεβάτια για εισαγωγές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αναπτυχθούν τελικά 120 ράντζα για τη νοσηλεία ασθενών.

Η αναμονή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ξεπέρασε τις 8 ώρες και σε πολλές περιπτώσεις οι συνοδοί έπρεπε να μεταφέρουν οι ίδιοι τους ασθενείς από τμήμα σε τμήμα για τις απαραίτητες εξετάσεις, λόγω ανεπαρκούς αριθμού τραυματιοφορέων και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι:

Διασωληνωμένοι Ασθενείς σε λίστα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Στις ΜΕΘ έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Αναβάλλονται σοβαρά χειρουργεία λόγω έλλειψης ΜΕΘ“.

Βάση στοιχείων της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα στη χώρα μας λειτουργούν 557 κλίνες ΜΕΘ αντί για τις 3500, που προβλέπονται από τα διεθνή standarts, για το σύνολο των ανεπτυγμένων νοσοκομειακών κρεβατιών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής, που εξυπηρετούν 6 εκ. πληθυσμό (Αττική, γύρω περιοχές, νησιά), με μόλις 224 κλίνες ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικά στο Αττικό Νοσοκομείο συγκεκριμένα είναι ανεπτυγμένες 27 κλίνες και από αυτές λειτουργούν μόνο οι 19, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<