Τραμπ: Αύριο θα δοθεί η εντολή για την ανέγερση του τείχους με το Μεξικό

Τραμπ: Αύριο θα δοθεί η εντολή για την ανέγερση του τείχους με το Μεξικό

25 Ιανουαρίου 2017

O πρόεδρος Τραμπ αναμένεται αύριο να διατάξει την κατασκευή του γιγαντιαίου τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, στα πλαίσια των δράσεων που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα σχετικά με το μεταναστευτικό και την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να υπογράψει αρκετά εκτελεστικά διατάγματα που αφορούν τη μετανάστευση και την ασφάλεια των συνόρων κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών. Το BBC σημειώνει πως αυτά είναι πιθανό να συμπεριλαμβάνουν την λεπτομερή εξέταση αδείας εισόδου στις ΗΠΑ για όσους προέρχονται από επτά κυρίως μουσουλμανικές χώρες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, κάτι που θα περιορίσει την πρόσβαση των προσφύγων.

Η οικοδόμηση του τείχους 2.000 μιλίων κατά μήκος των συνόρων του Μεξικού ήταν μία από τις βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις που συζητήθηκε και αμφισβητήθηκε πολύ. Ο Τραμπ υπήρξε απόλυτος ως προς τη χρησιμότητα του τείχους υποστηρίζοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της παράνομης ροής μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας θυελλώδεις αντιδράσεις από την ηγεσία του Μεξικό.

Ο Στίβεν Λεγκόμσκι, που ήταν υψηλόβαθμος σύμβουλος για τις αρμόδιες υπηρεσίες μετανάστευσης των ΗΠΑ στην προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος διατηρεί το δικαίωμα να περιορίσει την είσοδο προσφύγων, αλλά και την έκδοση βίζας από χώρες ειδικού ενδιαφέροντος, στην περίπτωση που κρίνεται ότι με την απόφαση αυτή, εξυπηρετείται το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ. «Από καθαρά νομική άποψη, θα βρίσκεται ακριβώς εντός των ορίων της δικαιοδοσίας του. Αλλά από πολιτική άποψη, θα είναι μία τρομακτική ιδέα, με δεδομένη τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες,» τόνισε ο Λεγκόμσκι που είναι καθηγητής Νομικής στο πανεπιστήμιο (Washington University) στο Σεντ Λούις.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ είχε (αρχικά) εξαγγείλει την εφαρμογή προσωρινού αποκλεισμού στην είσοδο των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, προκειμένου να προστατευτούν οι Αμερικανοί, από το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.   Τόσο ο ίδιος, ο Τραμπ, όσο και ο Γερουσιαστής, Τζεφ Σέσιονς, τον οποίο έχει επιλέξει για την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, έχουν από τότε δηλώσει ότι θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στην επιβολή περιορισμών, κατά χωρών, οι μετανάστες των οποίων, μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Έτσι, η νέα αμερικανική κυβέρνηση κλείνει περισσότερο προς την εφαρμογή ενός ειδικού πλαισίου μέτρων κι όχι την εφαρμογή απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ, σε όσους ακολουθούν μία συγκεκριμένη θρησκεία.   Αρκετοί από τους οπαδούς του Τραμπ, εναντιώνονται στην απόφαση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για την αύξηση του αριθμού των προσφύγων από τη Συρία, που εισέρχονται στις ΗΠΑ.

Οι οπαδοί του Τραμπ φοβούνται ότι όσοι διαφεύγουν από τις αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία, μπορούν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος.

Πηγή: Lifo.gr

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<