«Βροχή» οι κλήσεις στο Ηράκλειο – Μέτρα καταστολής και… πρόληψης

«Βροχή» οι κλήσεις στο Ηράκλειο – Μέτρα καταστολής και… πρόληψης

16 Δεκεμβρίου 2019

«Βροχή» πέφτουν οι κλήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα αφού τόσο η Τροχαία Ηρακλείου, όσο και η Δημοτική Αστυνομία έχουν επιδοθεί στο κυνήγι των παραβατών.

Μέσα στην πόλη κινείται, όχι μόνο το προσωπικό των παραπάνω Υπηρεσιών, αλλά και ο γερανός της Τροχαίας, που τις τελευταίες μέρες, έχει απομακρύνει αυτοκίνητα, τα οποία καταλήγουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα οχήματα που ρυμουλκούνται.

Την ίδια ώρα οι Υπηρεσίες προχωρούν και στη βελτίωση των μέτρων πρόληψης, περα από αυτά της καταστολής και της καταπολέμησης της παραβατικότητας, με τη συνεργασία τους με άλλους φορείς και Οργανισμούς.

Στα πλαίσια αυτά συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Νίκο Σπυριδάκη και τον Υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αστυνόμο Β’ Στέλιο Καρακούδη είχε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

Ο κ. Αναστασάκης παρέδωσε στους δυο Αξιωματούχους τα φυλλάδια ευαισθητοποίησης που αναπτύχθηκαν από την Επιτροπή Προσβασιμότητας Εμποδιζόμενων Χρηστών του Δήμου Ηρακλείου, ούτως – ώστε αυτά να διανέμονται στους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μαζί με τις κλήσεις για παράνομη στάση- στάθμευση και παρακώλυση κυκλοφορίας ή αντικοινωνική οδηγική συμπεριφορά, και ειδικότερα σε όσους σταθμεύουν σε διαβάσεις πεζών, ράμπες ΑΜΕΑ, οδεύσεις τυφλών, γωνίες οικοδομικών τετραγώνων, όσους παρεμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων έκτακτης ανάγκης κ.λπ.

Η διανομή των φυλλαδίων μαζί με τις κλήσεις της Τροχαίας αποτελεί μία τοπική καινοτομία που πρότεινε ο Υποδιοικητής Στέλιος Καρακούδης με στόχο την άμβλυνση της παράνομης αντικοινωνικής στάθμευσης και οδήγησης.

Στη συνάντηση αυτή επισημάνθηκαν περαιτέρω τα ζητήματα που χρήζουν αναβάθμισης στην κυκλοφορία εντός αστικού ιστού ενώ αξιολογήθηκε και η συντονισμένη συνεργασία μεταξύ Τροχαίας, Δημοτικής Αστυνομίας και Δήμου για τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης σε κρίσιμα σημεία της πόλης του Ηρακλείου.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<