Δραγασάκης: Και τα δάνεια των εμπόρων στη ρύθμιση για την πρώτη κατοικία

Δραγασάκης: Και τα δάνεια των εμπόρων στη ρύθμιση για την πρώτη κατοικία

27 Μαρτίου 2019

Στα βασικά σημεία της νέας ρύθμισης για την προστασία της α΄ κατοικίας και κυρίως στον κοινωνικό χαρακτήρα της αναφέρθηκε αναλυτικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή. Στις 17:00 η τροπολογία θα μπει σε μια «ιν βίτρο» συζήτηση με την κλήση φορέων στο πλαίσιο μιας νέας συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Από την πρώτη στιγμή της πρωινής συνεδρίασης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έθεσαν διάφορα ζητήματα και ζήτησαν να δοθεί χρόνος ώστε να γίνει εκτενής συζήτηση επί της τροπολογίας, που όπως τόνισαν αφορά χιλιάδες πολίτες.

Μετά τη συμβιβαστική πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Κουτσούκου, αποφασίστηκε η έκτακτη απογευματινή συνεδρίαση στην οποία θα κληθούν εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, της Ένωσης Καταναλωτών, του Δικηγορικού Συλλόγου, της Ένωσης Δανειοληπτών και της Τράπεζας Ελλάδος.

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναφερόμενος στα βασικά σημεία της τροπολογίας επεσήμανε χαρακτηριστικά πως: Στη νέα ρύθμιση μπαίνουν και τα δάνεια των εμπόρων, που είχαν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία. «Αυτό είναι το καινούργιο στοιχείο και είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που το κάνει αυτό», τόνισε.

Επίσης πως στόχος είναι μικρότερες δόσεις προκειμένου να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια καθώς και ότι υπάρχει δημοσιονομική συνεισφορά στα δάνεια των φτωχών νοικοκυριών.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του κ. Δραγασάκη στους κακοπληρωτές που όπως είπε δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για να θεωρηθούν οι πάντες ως κακοπληρωτές. Υπογράμμισε μάλιστα πως προκειμένου να προκύψει η ρύθμιση ελήφθησαν υπόψη: η κοινωνική διάσταση, η δημοσιονομική διάσταση (δηλαδή οι πόροι που μπορούν να διατεθούν) καθώς και η κατάσταση των τραπεζών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε κατανοητές τις αντιδράσεις για την περιορισμένη συζήτηση της τροπολογίας, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος θα ήθελε περισσότερο χρόνο, ωστόσο, θα πρέπει, όπως είπε, το θέμα να ρυθμιστεί πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<