Δραματικές εξελίξεις στο Mega: Στο δρόμο 400 εργαζόμενοι

Δραματικές εξελίξεις στο Mega: Στο δρόμο 400 εργαζόμενοι

11 Ιανουαρίου 2018 0 σχόλια

Τέλος εποχής για το Mega Channel. Το κανάλι των πέντε ιστορικών εκδοτών που εγκαθίδρυσε την ελεύθερη ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα και πρωτοπόρησε έως πριν από δύο χρόνια, κατεβάζει ρολά στο «παρά πέντε» των τηλεοπτικών αδειών, έπειτα από 28 χρόνια λειτουργίας.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, με εξελίξεις κινηματογραφικής ταχύτητας μέσα σε περίπου 120 λεπτά, τα ψήγματα συγκρατημένης αισιοδοξίας που είχαν αναπτυχθεί μεταξύ των περίπου 400 εργαζομένων του καναλιού από τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει, εξαλείφθηκαν ακαριαία.

Εκπρόσωπος της Τηλέτυπος Α.Ε. με διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην μητρική εταιρεία του καναλιού και τις πιστώτριες τράπεζες ενημέρωσε τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου πως οι μέτοχοι ενημέρωσαν εγγράφως τις τράπεζες ότι δεν θα προχωρήσουν σε εξυγίανση της εταιρείας (με υπαγωγή στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα) και δεν θα συμμετάσχουν στον αδειοδοτικό διαγωνισμό.

Η είδηση κεραυνοβόλησε σαν αστραπή τους εργαζόμενους και μέσα σε λίγη ώρα, περίπου 200 από αυτούς, απλήρωτοι εδώ κι ενάμιση χρόνο, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του σταθμού, με ανάμικτα συναισθήματα στεναχώριας, απογοήτευσης, οργής, παρουσία και συνδικαλιστικών εκπροσώπων.

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των εξελίξεων, οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού εξέδωσαν ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για εξαπάτησή τους.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του Mega. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια το κανάλι, προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται, ότι εξαπατήθηκαν. Στα ταμεία των τραπεζών σωρεύτηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού, αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Το Mega οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο. Οι μέτοχοι του Mega και η κυβέρνηση οφείλουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο».

ΠΗΓΗ: news247.gr

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας