ΟΑΕΔ: Ζητείται βελτίωση στοιχείων από τους μακροχρόνια άνεργους

ΟΑΕΔ: Ζητείται βελτίωση στοιχείων από τους μακροχρόνια άνεργους

8 Φεβρουαρίου 2016

ΟΑΕΔ: Ζητείται βελτίωση στοιχείων από τους μακροχρόνια άνεργους

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που θα απευθύνεται σε μακροχρόνια άνεργους άνω των 50 ετών και το οποίο σε πρώτη φάση, έχει στόχο να καλύψει έως 10.000 πολίτες αυτής της κατηγορίας.

Ο ΟΑΕΔ προτίθεται ακόμα και εντός της εβδομάδας να ανακοινώσει προς τους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν σε βελτίωση του ατομικού σχεδίου δράσης τους. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμα, θα πρέπει να προχωρήσουν σε εξατομικευμένη παρέμβαση με τον εργασιακό τους σύμβουλο, που σημαίνει ότι θα πρέπει, ανάμεσα στ’ άλλα, να καταθέσουν και ένα βελτιωμένο βιογραφικό σημείωμα, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες

Ο λόγος που θα γίνει αυτή η υπενθύμιση, είναι για να βελτιωθεί η «δεξαμενή» πληροφοριών του Οργανισμού, έτσι ώστε όταν ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής δικαιούχων, να μην υπάρξουν περιπτώσεις ανέργων, που θα χάσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, λόγω έλλειψης στοιχείων.

Το πρόγραμμα βρίσκεται στη διαδικασία της τελικής έγκρισης από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας κα Ράνια Αντωνοπούλου. Μένει όμως να αποφασιστεί εάν θα έχει την χρονική διάρκεια που είχε αρχικά οριστεί, δηλαδή έως 24 μήνες ή μικρότερη. Υπάρχουν προτάσεις για να διαρκεί το πρόγραμμα 9 + 3 μήνες, κάτι που σημαίνει σε αυτή την περίπτωση, ότι θα μπορεί να έχει έως και 20.000 ωφελούμενους, δηλαδή τους διπλάσιους από εκείνους που είχε αρχικά αποφασιστεί. Οι τελικές κατευθύνσεις αναμένεται να δοθούν μέσα στα επόμενα 24άωρα. Η έναρξη όμως του προγράμματος δεν αναμένεται πριν από την πάροδο τουλάχιστον άλλων δύο εβδομάδων, καθώς αυτό είναι το χρονικό διάστημα που πρέπει να μεσολαβήσει από την τελική υπογραφή της υπουργού και μετά. Σε κάθε περίπτωση, οι βασικές συνιστώσες του προγράμματος έχουν τεθεί και μένει να καθοριστούν οι τεχνικές, αλλά πολύ ουσιαστικές, λεπτομέρειες λειτουργίας του.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<