4 νέα προγράμματα για 50.000 ανέργους με αυξημένες αμοιβές

4 νέα προγράμματα για 50.000 ανέργους με αυξημένες αμοιβές

19 Ιανουαρίου 2016

Τέσσερα νέα προγράμματα απασχόλησης, που στόχο έχουν να προσφέρουν εργασία σε περισσότερους από 50.000 ανέργους, ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.

Εκτός από τα δύο προγράμματα που προκηρύσσονται τις επόμενες εβδομάδες και αφορούν συγκεκριμένες ομάδες πολιτών (πχ μακροχρόνια άνεργοι άνω των 50 ετών) το πρώτο και voucher για ανέργους ηλικίας 29 – 64 ετών το δεύτερο, η κα Αντωνοπούλου γνωστοποίησε ότι θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο δίμηνο, άλλα δύο προγράμματα.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση του voucher για τον Τουρισμό για άνεργους κάτω των 29 ετών, ενώ την ίδια περίοδο θα αρχίσει και η εφαρμογή ανάλογου προγράμματος για 15.000 άνεργους, νέους 18-24 ετών, σε τομείς αιχμής της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνέντευξή της η κα Αντωνοπούλου επισημαίνει την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να μπουν συγκεκριμένοι κανόνες στην κατάρτιση, αλλά και να διανεμηθούν όσο γίνεται περισσότεροι πόροι, προς όφελος των ανέργων. Για το λόγο αυτό υπολογίζεται ότι από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 θα μπορέσει η Ελλάδα να καρπωθεί επιπλέον κονδύλια έως 1,5 δισεκ ευρώ, ποσό που στο μεγαλύτερο μέρος του, μπορεί να αξιοποιηθεί για την καταπολέμηση της ανεργίας. Στόχος είναι να προχωρήσει η διαδικασία της σύζευξης των ειδικοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το πρόγραμμα voucher για ανέργους 29 – 64 ετών, που βρίσκεται στην τελική φάση της προκήρυξής του, άλλαξε εντελώς ο σχεδιασμός του, με αποτέλεσμα, οι άνεργοι που θα επιλεχθούν να λάβουν ποσό που, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, θα ανέλθει στα 5.500 ευρώ, όταν με τον αρχικό σχεδιασμό δεν θα μπορούσαν να λάβουν περισσότερα από 1.600 ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η προσπάθεια που καταβάλλεται από το υπουργείο Εργασίας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα θεσμοθετημένο και φερέγγυο σύστημα διάγνωσης αναγκών. Σύμφωνα με την κα Αντωνοπούλου το σύστημα αυτό «θα παράγει έγκαιρα και έγκυρα αποτελέσματα για την αγορά εργασίας που θα πληροφορούν το εργατικό δυναμικό και τις επιχειρήσεις και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων απασχόλησης».

 

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<