Το πρόγραμμα «The Job of my life» επιδοτεί τους νέους για να βρουν δουλειά

Το πρόγραμμα «The Job of my life» επιδοτεί τους νέους για να βρουν δουλειά

13 Φεβρουαρίου 2016

Είσαι νέος, έχεις τελειώσει το Λύκειο και δεν βλέπεις προοπτική; Κι όμως η…ευκαιρία καμιά φορά είναι μπροστά μας, είναι στον…υπολογιστή μας και δεν την προσέχουμε!

Ένα νέο πρόγραμμα ,που έρχεται αυτή τη φορά από τη Γερμανία , δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, από 18-27 ετών, που δεν έχουν πτυχίο, να καταρτιστούν, να μάθουν μια δουλειά χωρίς καμία επιβάρυνση οικονομική, αντιθέτως να αμείβονται κιόλας! Ακόμη και την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας ,διά ζώσης ή  από…απόσταση, την επιδοτεί το γερμανικό κράτος!

“To (The Job of my life ) πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη έχει αυτή τη στιγμή μεγάλο ενδιαφέρον για τους Έλληνες” όπως λέει η κ.Ζηνοβία Λουιζάκη που τo εντόπισε από το 2013! Η κ.Λουιζάκη που είναι ομογενής- μεγάλωσε και σπούδασε στη Γερμανία και σήμερα ζει στο Ηρακλειο από ενδιαφέρον έψαξε όλα τα προγράμματα και καθώς η ίδια προετοιμάζει γιατρούς που θέλουν να πάνε στη Γερμανία έβγαλε…λαυράκι!

“Συχνά μέσα από συζητήσεις, εντονότερα τον τελευταίο καιρό, έχω γίνει δέκτης ενός άσχημου κλίματος που αντανακλά την πολυδιάστατη κρίση της σημερινής εποχής. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω κι εγώ κάτι για να βοηθήσω τους νέους της χώρας μου. Μετά από προσωπική έρευνα στο διαδίκτυο, βρήκα αυτό το πρόγραμμα, το οποίο πιστεύω ότι ανοίγει νέες προοπτικές για τους νέους και ανέργους της Ελλάδας” τονίζει η κ.Λουιζάκη που υπογραμμίζει ότι είναι πολύ σημαντικό πρόγραμμα και για τους ίδιους τους Γερμανούς.

Με τον τρόπο αυτό η Γερμανία κάνει μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τη νεανική ανεργία στην E.E.  Στη Γερμανία η εκμάθηση του επαγγέλματος δεν γίνεται αποκλειστικά σε μία σχολή, αλλά μαθαίνοντας μία τέχνη υπάρχει και πρακτική άσκηση και θεωρητικό μέρος. Το πρόγραμμα “The Job of my life” επιδοτεί  τα μαθήματα γλώσσας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπαίδευση στη Γερμανία είναι B1 μετρια γνώση της γερμανικής γλώσσας, γι’ αυτό προηγούνται ταχύρυθμα μαθήματα διάρκειας περίπου  έξι μηνών.

“Τα μαθήματα ξεκινούν τον Φεβρουάριο 2016 μέσω«ψηφιακής αίθουσας διδασκαλίας» αξιοποιώντας την τεχνολογία  «Skype»., Μέσα σε 6 μήνες οι εκπαιδευόμενοι θα φθάσουν στο επίπεδο Β1” αναφέρει. Και συνεχίζει: «Από τον Ιανουάριο του 2014 παρέχουμε μαθήματα μέσω διαδικτύου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και σε όσους δε μπορούν για τον οποιονδήποτε λόγο να έρθουν στο χώρο μας, να μάθουν Γερμανικά.»

Τα βασικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας είναι:

Μόνο ζωντανό μάθημα.

Βιντεοσκοπημένα μαθήματα και παρουσιάσεις τύπου PowerPoint δεν ανταποκρίνονται στα υψηλά ποιοτικά μας πρότυπα.

Μάθημα με χρήση βιβλίων, όπως στην τάξη.

Μάθημα τύπου «ιδιαίτερο» ούτως ώστε ο χρονικός προγραμματισμός και η ευελιξία προσαρμογής του αντικειμένου του μαθήματος να συμβαδίζει με την πρωταρχική ανάγκη μαθήματος «κομμένου και ραμμένου» στις απαιτήσεις του μαθητή.

Μάθημα και σε τμήμα.

Ο σύνδεσμος

Για το πρόγραμμα αυτό έχει παίξει καταλυτικό ρόλο ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος .Μέσω πολύχρονων προσπάθειών, δράσεων και πρωτοβουλιών, ο Σύνδεσμος (DHW) κατάφερε να αναδείξει τα ελληνικά προϊόντα, τον τουρισμό και την ελληνική επιχειρηματικότητα στη Γερμανία, στηρίζοντας παράλληλα, νέους ανθρώπους στην προσπάθεια να κτίσουν την επαγγελματική τους καριέρα.

Οι νέες μέθοδοι και τεχνολογίες απαιτούν ωστόσο εξειδικευμένη γνώση. Οι θέσεις εργασίας, οι οποίες θα προκύψουν τα επόμενα χρόνια θα καλύπτονται από εξειδικευμένο και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κινείται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση και έχει στόχο να προετοιμάσει την νέα γενιά για τις νέες εργασιακές ευκαιρίες που θα προκύψουν και να αποτελέσει έναυσμα για τον κλάδο της νοσηλευτικής σε οίκους ευγηρίας.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, θα τύχουν υποστήριξης από τη Γερμανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα MOBIPRO EU, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη γλωσσική επάρκεια που θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν χωρίς πρόβλημα την επαγγελματική τους κατάρτιση. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω της πρωτοποριακής μεθόδου της «ψηφιακής αίθουσας διδασκαλίας» αξιοποιώντας την τεχνολογία  «Skype». Έτσι, οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα από το σπίτι τους, χωρίς μετακινήσεις. Τον Μάϊο του 2016, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μια πρακτική τεσσάρων εβδομάδων στην Γερμανία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επάγγελμα του νοσηλευτή γηροκομείου εν δράση, στον φορέα/ίδρυμα που θα τους προσλάβει.

Οι συμμετέχοντες θα αμείβονται καθ’ όλη την περίοδο των σπουδών τους και της πρακτικής άσκησης με το ποσό  των 818 € /τον μήνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την διαβίωσή τους. Τα έξοδα ταξιδιού για την πρακτική καθώς και ένα ταξίδι στην χώρα προέλευσης ανά έτος θα καλυφθούν επίσης από το πρόγραμμα.

Πηγή: doreandraseis.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<