Ανατροπές στις συντάξεις λόγω αναδρομικών – Τι αλλάζει με τις πρόσφατες αποφάσεις

Ανατροπές στις συντάξεις λόγω αναδρομικών – Τι αλλάζει με τις πρόσφατες αποφάσεις

21 Μαρτίου 2019

Νέα δεδομένα στις συντάξεις υπαλλήλων ειδικών μισθολογίων – κατ’ αρχήν γιατρών – που αποχώρησαν ή αποχωρούν μετά το 2017, κρύβουν οι τρεις πρωτόδικες αποφάσεις που δικαιώνουν γιατρούς του ΕΣΥ, επιδικάζοντας αναδρομικά.

Κι αυτό, γιατί αν οι αποφάσεις αυτές τελεσιδικήσουν, τότε ανοίγει ο δρόμο για την αναπροσαρμογή των συντάξεων.

Στο πρώτο κάδρο μπαίνουν οι νέοι συνταξιούχοι, κυρίως ιατροί του ΕΣΥ, ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλους συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων.

Αυτό συμβαίνει διότι το ποσό της σύνταξης υπολογίζεται πλέον με βάση τις συντάξιμες αποδοχές από το 2002 έως την στιγμή της αποχώρησης. Εφόσον οι ρυθμίσεις του ειδικού μισθολογίου του 2017 κριθούν τελεσίδικα αντισυνταγματικές και οι μισθοί μετά το 2017 πρέπει να αναπροσαρμοστούν – σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό των πρωτόδικων ακόμη αποφάσεων – αυτό αναπόφευκτα επηρεάζει το άθροισμα των συντάξιμων αποδοχών και το ποσό της σύνταξης.

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί του ΕΣΥ που προσέφυγαν στα Πρωτοδικεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά κέρδισαν πρωτοδίκως αναδρομικά ποσά 19.000 έως 24.000 ευρώ για τις διαφορές των αποδοχών τους κατά την 2ετία 2017-2018, ενώ η υπόθεση πιθανότατα θα παραπεμφθεί στο εφετείο.

Για παράδειγμα, έστω συνταξιούχος γιατρός ΕΣΥ που αποχώρησε με 35ετία υπηρεσίας τον Δεκέμβρη του 2018 και ομοιόβαθμός του κέρδισε αναδρομικά ποσά ύψους 19.000 ευρώ για την 2ετία 2017-2018 λόγω αντισυνταγματικότητας του νέου ειδικού μισθολογίου.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<