Απίστευτες καταγγελίες: Ζητούν από τους υπαλλήλους τους το επίδομα των 800 ευρώ (VIDEO)

Απίστευτες καταγγελίες: Ζητούν από τους υπαλλήλους τους το επίδομα των 800 ευρώ (VIDEO)

3 Απριλίου 2020

Αποδέκτης πολλών καταγγελιών είναι το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, κάποιες εκ των οποίων είναι απίστευτες πραγματικά. Καταγγελίες που φανερώνουν το θράσος ορισμένων εργοδοτών!

Οπως καταγγέλλει στην “ΠΑΤΡΙΣ” ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ. Στέλιος Βοργιάς, απαιτούν από τους εργαζόμενούς τους να λάβουν μερίδιο από το επίδομα των 800 ευρώ που θα λάβουν. Το επιχείρημά τους είναι πως εκείνοι τους εγγράφουν στο σχετικό σύστημα, κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες, συνεπώς, έχουν κάθε δικαίωμα να ανταμειφθούν!
Ο κ. Βοργιάς τονίζει πως η διαδικασία είναι απλή, μπορούν να την ακολουθήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τη βοήθεια του δικού τους λογιστή.
Οι τελευταίες εβδομάδες μοιάζουν με κόλαση για τον ίδιο που είναι συνεχώς σε επικοινωνία με εργαζόμενους σε απελπισία, και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως είναι ο ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες από τα συνδικάτα να λάβουν επιδόματα και άλλοι κλάδοι, όπως του κατασκευαστικού τομέα, οι οικοδόμοι. Οι διαδικασίες προχωρούν αλλά η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους, συνεπώς,
τα ερωτήματα πολλά και διαρκώς προκύπτουν και άλλα.
Είναι γεγονός ότι δόθηκε παράταση στο επίδομα ανεργίας για δύο μήνες,
ωστόσο, ο κ. Βοργιάς αναφέρει πως θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για
όσους το ταμείο έληξε νωρίτερα. Λόγω του γνωστού προβλήματος με
την Thomas Cook, πολλοί εποχιακοί υπάλληλοι μπήκαν στο ταμείο για μικρό χρονικό διάστημα και κάποιοι είναι χωρίς κανένα εισόδημα από τον
περασμένο Δεκέμβριο.

Η κατάσταση των οικονομικών τους είναι τραγική και έχουν ανάγκη κάποιας στήριξης αφού το σίγουρο είναι πως η τουριστική σεζόν αν ξεκινήσει, θα αργήσει πάρα πολύ. Οπότε, πώς θα τα βγάζουν πέρα, άγνωστο…

Ο κ. Βοργιάς λέει χαρακτηριστικά πως από την παράταση του επιδόματος, μόλις το ένα δέκατο των εργαζομένων καλύπτεται.
Εξηγεί, ακόμα, πως μετά από παρέμβαση στον ΟΑΕΔ, ξεκαθαρίστηκαν
τα εξής που αφορούν στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και γενικότερα το εποχιακό προσωπικό:
Η επιδότηση του επιδόματος ανεργίας, για αυτούς που επλήγησαν λόγω Thomas Hook θα ξεκινήσει από σήμερα και θα ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή 10 Απριλίου. Η καθυστέρηση σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, οφείλεται στον φόρτο εργασίας, που ομολογουμένως έχει η υπηρεσία.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<