Αποκλειστικό Voucher Ergasia: Απάτη-μαμούθ στον ΕΦΚΑ!

Αποκλειστικό Voucher Ergasia: Απάτη-μαμούθ στον ΕΦΚΑ!

21 Μαΐου 2019

«Κόλπο γκρόσο» είχαν στήσει  δύο υπάλληλοι του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και του τέως ΙΚΑ προκαλώντας ζημιά στο ταμείο που ξεπερνά τα 400.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο υπάλληλοι που εργάζονταν στο τμήμα παροχών ασθενείας του ταμείου δημιουργούσαν μέσω του πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ ψεύτικα, ελλειπή μη νόμιμα παραπεμπτικά για χορήγηση δήθεν πρόσθετων παροχών ασθενείας σε ασφαλισμένους και στη συνεχεία, αφού εξέδιδαν οι ίδιοι την απόφαση κατέβαλλαν τα ποσά.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος που δρούσαν οι δύο υπάλληλοι. Στη πραγματικότητα, οι ίδιοι έκαναν τις αιτήσεις προς τον ασφαλιστικό φορέα, οι ίδιοι τις ενέκριναν και οι ίδιοι ή κάποιοι τρίτοι λάμβαναν παράνομα τα ποσά. Μάλιστα, για να μπορέσουν να εισπράξουν τα χρήματα τους τροποποιούσαν κατά βούληση τραπεζικούς λογαριασμούς ασφαλισμένων, άλλαζαν τον αριθμό λογαριασμού, το λεγόμενο IBAN, βάζοντας διαφορετικούς αριθμούς ΙΒΑΝ και δη μη δικαιούχων, ώστε, στη συνέχεια, να υπάρχει πρόσβαση στους συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς για την άμεση ανάληψη τω κατατεθέντων χρημάτων, ενώ, ακολούθως, επανέφεραν τους ορθούς ΙΒΑΝ των δικαιούχων ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΦΚΑ, κατά το χρονικό διάστημα από το 2008 μέχρι 2016, όταν και εντοπίστηκαν, οι δύο υπάλληλοι προέβησαν στη μη σύννομη έκδοση και οριστικοποίηση 402 συνολικά αποφάσεων παροχών, ενώ η αρκιβής ζημία που έχει υποστεί ο ΕΦΚΑ ανέρχεται σε 415.378 ευρώ. 

Οι δύο υπάλληλοι έχουν ήδη τεθεί σε δυνητική αργία, ενώ με απόφαση του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών καταδικάστηκαν σε για τις πράξεις της απάτης με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση, κατά επάγγελμα και συνήθεια σε βάρος ΝΠΔΔ και της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΝΠΔΔ

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<