«Ασφαλιστική αστυνομία» για τους αυθαίρετους εργοδότες

«Ασφαλιστική αστυνομία» για τους αυθαίρετους εργοδότες

25 Ιανουαρίου 2019

“Ασφαλιστική αστυνομία” δημιουργεί το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να βάλει τέλος στην ανασφάλιστη εργασία. Μέσω 11 Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης στον ΕΦΚΑ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιδιώκει να φρενάρει τους εργοδότες που αυθαιρετούν και να τονώσει τα έσοδα του κρατικού κορβανά.

Μάλιστα, τα περιφερειακά κέντρα ασφάλισης θα έχουν 24ωρη λειτουργία, καθώς αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, από το Προεδρικό Διάταγμα για την οργάνωση και λειτουργία του ενιαίου ταμείου ασφάλισης, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Οι ελεγκτές των ΠΕΚΑ, που θα λειτουργούν παράλληλα με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ),θα πραγματοποιούν επιτόπιους, τακτικούς, έκτακτους και ειδικούς ελέγχους για την εφαρμογή της ασφαλιστικής νομοθεσίας και τονκαταλογισμό των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών επιβαρύνσεων σε βάρος ασφαλισμένων, εργοδοτών και επιχειρήσεων. Μάλιστα, το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε και διέπει τα οργανωτικά θέματα των περιφερειακών κέντρων ασφάλισης προβλέπει συνολικά 8.502 θέσεις υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ, εκ των οποίων οι οργανικές θέσεις προσωπικού ανέρχονται σε 7.315, ενώ έχουν συσταθεί και 1.187 προσωποπαγείς θέσεις.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<