«Αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων στο πρόγραμμα για την πυροπροστασία»

«Αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων στο πρόγραμμα για την πυροπροστασία»

7 Νοεμβρίου 2019

Τοποθέτηση της Ν. Γκαρά Βουλευτή Ν. Έβρου ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα της κοινωφελούς και το αβέβαιο μέλλον των εργαζομένων.

Η δήλωσή της:

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να επιτείνει την αβεβαιότητα των 5.066 ωφελούμενων του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την πυροπροστασία, που λήγει τις επόμενες ημέρες. Ενός προγράμματος, που πέρα από το αυταπόδεικτο γεγονός, ότι επανασυνδέει τους ανθρώπους αυτούς με την εργασία, είναι ένας σημαντικός παράγοντας τόσο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών όσο και για την μέριμνα προστασίας των περιοχών που έχουν ήδη πληγεί.

Ειδικότερα στον Έβρο, όπου οι πυρκαγιές κάνουν αρκετά συχνά την εμφάνισή τους, εργάζονται 131 άτομα στα Δασαρχεία Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες. Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που είχε ξεκινήσει και ανανεώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ είχε αυξήσει και τις απολαβές, λόγω και της παράλληλης αύξησης του κατώτατου μισθού.

Τα οφέλη από την διατήρηση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι πολλαπλά και ανταποδοτικά, όχι μόνο για τους ίδιους τους συμβασιούχους, αλλά συνολικά για τις τοπικές κοινωνίες: υπάρχει πλέον μία κρίσιμη μάζα πολιτών σε όλη τη χώρα, που έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία πάνω στην πυροπροστασία και την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Εμπειρία που μπορεί  με τη χορήγηση κατάλληλων βεβαιώσεων να οδηγήσει στην άνθηση επαγγελμάτων συναφών με την εύρυθμη λειτουργία του δάσους (πχ δασεργάτες, μανιταροσυλλέκτες, καλλιεργητές βότανων ή αρωματικών φυτών, υλοτόμοι, οικοτέχνες κτλ). Εμπειρία που, επίσης,  στο πλαίσιο μιας λελογισμένης μοριοδότησης, μπορεί να προσμετρηθεί κατά την πραγματοποίηση μόνιμων προσλήψεων προσωπικού για την πυροπροστασία στο εγγύς μέλλον.

Δυστυχώς όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν δείχνει αυτή τη στιγμή να αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την αρχή μιας αντίληψης ότι η αντιπυρική προστασία αφορά πρωταρχικά στην πρόληψη και η οποία μπορεί να πραγματοποιείται από συμβασιούχους, αλλά και από εργαζόμενους με μόνιμες θέσεις, καθώς αφορά σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών.

Η σημερινή Κυβέρνηση καλείται να αποδείξει ότι η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της εργασίας, καθώς και η μέριμνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι στις άμεσες προτεραιότητές της. Η συνέχιση του προγράμματος αυτού, λοιπόν, είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<