Διαβούλευση της Περιφέρειας Κρήτης για τα εργασιακά (VIDEO)

Διαβούλευση της Περιφέρειας Κρήτης για τα εργασιακά (VIDEO)

19 Απριλίου 2019

Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται στην πρωτοπορία της χώρας δημιουργώντας το πρώτο παρατηρητήριο εργασίας στην Ελλάδα, υλοποιώντας τον Περιφερειακό Μηχανισμό Παρακολούθησης της Αγοράς Εργασίας.

«Πρώτη η Περιφέρεια της Κρήτης σε όλη την χώρα έκανε τον περιφερειακό μηχανισμό κι έχει τα αποτελέσματά της», τόνισε σήμερα ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος, πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, αποδίδοντας τα εύσημα στην Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το μηχανισμό της αγοράς εργασίας στην Κρήτη που γίνεται στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Να σημειωθεί πως ο Περιφερειακός Μηχανισμός Παρακολούθησης της Αγοράς Εργασίας της Κρήτης είναι ένα καινοτόμο ερευνητικό έργο μεγάλης κλίμακας. Αντικείμενο του είναι η διαχρονική και πολύ-επίπεδη παρακολούθηση των τάσεων και η διάγνωση των αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ 2014- 2020», ξεκίνησε το Μάρτιο του 2016 και θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2022. Υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα από τη Μονάδα Ερευνών Αγοράς και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αναφερόμενος στο Παρατηρητήριο της Αγοράς Εργασίας στην Κρήτη ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε πως αποτελεί μια εξαιρετική συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κρήτης. «Δεν είναι μια μελέτη για το συρτάρι, εμπλουτίζεται κάθε χρόνο, μας δίνει στοιχεία και μας βοηθά να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και μας βοηθά τα επόμενα χρόνια να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στο χώρο της εργασίας σε τομείς όπως ο πρωτογενής και ο τουριστικός τομέας υλοποιώντας τη στρατηγική της έξυπνης εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Κρήτης», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Την ανάλυση των στοιχείων της έρευνας για το 2018 έκανε ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Παπαδάκης, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης για την πρωτοβουλία και τη μεγάλη σημασία που αποκτά, σημείωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης πάει καλύτερα λόγω του τουρισμού από τις άλλες περιφέρειες της χώρας, αλλά υπάρχει και στην Κρήτη το φαινόμενο της επισφάλειας στην αγορά εργασίας, με την μετατόπιση από την πλήρη απασχόληση στη μερική, ενώ η νεανική ανεργία είναι αισθητά χαμηλότερη και υπάρχει αύξηση της επιχειρηματικότητας.


Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<