ΕΦΚΑ: Σύμφωνα με όλες τις διατάξεις η καταβολή του Δωροσήμου

ΕΦΚΑ: Σύμφωνα με όλες τις διατάξεις η καταβολή του Δωροσήμου

21 Δεκεμβρίου 2018

Σύμφωνα με όλες τις διατάξεις πραγματοποιείται η καταβολή του Δωροσήμου, υποστηρίζει η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σε ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 40 του Ν.3863/2010, όλες οι πληρωμές παροχών από τους ασφαλιστικούς φορείς, μία εκ των οποίων είναι και το Δωρόσημο, διενεργούνται υποχρεωτικά με πίστωση λογαριασμών τραπέζης, με δικαίωμα επιλογής από τον δικαιούχο.

«Ο ΕΦΚΑ, προς την κατεύθυνση υλοποίησης των προαναφερόμενων διατάξεων και για την ομαλή μετάβαση της αποκλειστικής καταβολής μέσω τραπεζών, ενημέρωνε, σε κάθε γενικό έγγραφο που εξέδιδε για την καταβολή του Δωροσήμου τα τελευταία χρόνια, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους δικαιούχους-οικοδόμους με κοινοποίηση και στα συνδικαλιστικά τους όργανα, για την υποχρέωση των δικαιούχων να προσέλθουν στα τμήματα Μητρώου των οικείων υποκαταστημάτων, προκειμένου να δηλώσουν ή να επικαιροποιήσουν τους λογαριασμούς τραπέζης» συμπληρώνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ, στην ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, όπως τονίζεται, «η μη είσπραξη του Δωροσήμου λόγω μη ύπαρξης ή απόρριψης τραπεζικού λογαριασμού δεν συνεπάγεται την απώλειά του, καθώς συμπεριλαμβάνεται στην αμέσως επόμενη πληρωμή, με την προϋπόθεση ότι θα έχει δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός».

«Ο ΕΦΚΑ ανταποκρίθηκε στο αίτημα καταβολής Δωροσήμου Χριστουγέννων 2018, και αυτήν τη φορά, διά μέσω υποκαταστημάτων (με φυσική παρουσία) για τις περιπτώσεις που δεν έχει δηλωθεί λογαριασμός από τον δικαιούχο, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού» προσθέτει η διοίκηση του ΕΦΚΑ.

«Είναι προφανές ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ επιχειρεί να εκσυγχρονίσει το σύστημα πληρωμών -όπως άλλωστε προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις- με σκοπό την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, προσπάθεια που θα ολοκληρωθεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<