Επίδομα 800 ευρώ: Μόνο μια κατηγορία με βάση τον τελικό αριθμό στο ΑΦΜ για την αίτηση

Επίδομα 800 ευρώ: Μόνο μια κατηγορία με βάση τον τελικό αριθμό στο ΑΦΜ για την αίτηση

2 Απριλίου 2020

«Φωτιά» έχει πάρει η πλατφόρμα των εργαζομένων στην οποία καταθέτουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν τα 800 ευρώ. Μια σημαντική διευκρίνιση όμως είναι αυτή που παρουσιάζει το voucherergasia.gr και η οποία δεν είναι άλλη από την αυστηρή τήρηση της σειράς που υπαρχει με βάση τον τελικό αριθμό του ΑΦΜ κάθε εργαζόμενου.

Η υποβολή αιτήσεων, λοιπόν, των μισθωτών για την έκτακτη αποζημίωση των 800 ευρώ θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες μέχρι τις 10 Απριλίου, με την εξής σειρά:

Την 2/4/2020 όσοι μισθωτοί έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 2
Την 3/4/2020 όσοι μισθωτοί έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 3
Την 4/4/2020 όσοι μισθωτοί έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 4
Την 5/4/2020 όσοι μισθωτοί έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 5
Την 6/4/2020 όσοι μισθωτοί έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 6
Την 7/4/2020 όσοι μισθωτοί έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 7
Την 8/4/2020 όσοι μισθωτοί έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 8
Την 9/4/2020 όσοι μισθωτοί έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 9
Την 10/4/2020 όσοι μισθωτοί έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 0

Στην υπεύθυνη δήλωση τους οι μισθωτοί με αναστολή σύμβασης δηλώνουν τα εξής: τα προσωπικά τους στοιχεία και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης.

Σημειώνεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ καλύπτει χρονικό διάστημα 45 ημερών δηλαδή ενάμιση μήνα. Οι μισθωτοί την δικαιούνται εφόσον δεν έχουν άλλη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλον εργοδότη.

Όσοι έχουν δυο μισθολόγια κι εφόσον συνεχίζει η λειτουργία του ενός εργοδότη κι επομένως είναι ενεργή η σύμβαση τους δεν δικαιούνται τα 800 ευρώ, ακόμη κι αν ανασταλεί η λειτουργία της μιας εκ των δύο επιχειρήσεων. Όσοι απασχολούνταν σε περισσότερους από έναν εργοδότες, των οποίων ανεστάλη η δραστηριότητα θα επιλέξουν έναν εργοδότη για να γίνουν δικαιούχοι της αποζημίωσης.

Το Υπουργείο

Το υπουργείο Εργασίας με εγκύκλιο ξεκαθάρισε τι ισχύει τελικά με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και να δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ, των οποίων οι συμβάσεις λύθηκαν λίγες ημέρες πριν το υποχρεωτικό λουκέτο λόγω κορωνοϊού σε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, που ανεστάλη η επιχειρηματική τους δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής ή που πλήττονται σημαντικά, με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των οποίων η συμφωνημένη, βάσει της ατομικής σύμβασης εργασίας, ημερομηνία αυτοδίκαιης λήξης τοποθετείται σε χρόνο μεταγενέστερο της 20ης Μαρτίου 2020, οι οποίες ωστόσο λύθηκαν πρόωρα εντός του χρονικού διαστήματος από 1/3/2020 έως και 20/3/2020, είτε με οικειοθελή αποχώρηση εκ μέρους του εργαζόμενου είτε κατόπιν καταγγελίας από τον εργοδότη για σπουδαίο λόγο, είναι δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ, ακόμα κι αν δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

Κοσμοσυρροή

Κοσμοσυρροή στην Εργανη για το επίδομα των 800 ευρώ
Χθες με το «καλημέρα» που άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα των 800 ευρώ που δίνεται από την κυβέρνηση μετά την αναστολή της λειτουργία επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή. Ενδεικτικό είναι πως σε λίγη ώρα ο αριθμός οι αιτήσεις έφτασαν τις 37.000.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφεραν ότι οι αιτήσεις έφτασαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στις 60.000.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<