Επιστήμη και τεχνολογία για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων

Επιστήμη και τεχνολογία για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων

4 Δεκεμβρίου 2019

Σημαντικός ο ρόλος της επιστήμης και της τεχνολογίας για τον επανασχεδιασμό της αναβάθμισης των δεξιοτήτων, σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπ. Πρωτοψάλτη.

Το ρόλο της επιστήμης και της τεχνολογίας, ώστε να οργανωθεί αρτιότερα ο επανασχεδιασμός της αναβάθμισης των δεξιοτήτων, τόνισε ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στην ημερίδα ενημέρωσης για το Μηχανισμό Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας, με τίτλο «Συλλογική Νοημοσύνη στην Ψηφιακή Εποχή», την οποία διοργάνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Πρωτοψάλτης περιέγραψε το μεταρρυθμιστικό πλάνο που εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ, το οποίο βασίζεται στους ακόλουθους άξονες: στη βελτίωση της διαδικασίας σύζευξης μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας, στο συντονισμό με τις τοπικές αγορές εργασίας και τις ανάγκες τους, στην προσέγγιση των εργοδοτών και των επιχειρήσεων, στη διενέργεια συμπράξεων με φορείς, κοινωνικούς εταίρους και επιχειρήσεις, καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, ο σχεδιασμός πολιτικών και δράσεων πρέπει να συνυπάρχει με την ανάλυση και την επεξεργασία στοιχείων και έγκυρων δεδομένων. «Στο δύσκολο τοπίο της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ την κατά το δυνατόν αρτιότερη και πληρέστερη μελέτη των δεδομένων και, κυρίως, την ορθολογική χρήση των συμπερασμάτων που προκύπτουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την παράμετρο, σήμερα, εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή συνεργασίας με το ΕΙΕΑΔ, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ευρεία χρήση του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας, την κατάρτιση των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ στη χρήση, την ανάλυση και την επεξεργασία στοιχείων και δεδομένων, μέσω του Μηχανισμού, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών, βάσει των αποτελεσμάτων που προκύπτουν από την ανάλυση και την επεξεργασία των στοιχείων και των δεδομένων, καθώς και την εδραίωση μίας μόνιμης συνεργασίας μεταξύ του ΕΙΕΑΔ και του ΟΑΕΔ», συμπλήρωσε.

«Για την αποτελεσματική κινητοποίηση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, χρειαζόμαστε σύγχρονες προσεγγίσεις», επανέλαβε ο κ. Πρωτοψάλτης, προσθέτοντας ότι στόχος του ΟΑΕΔ είναι να γεφυρώσει τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με τις δεξιότητες, όσων αναζητούν εργασία.

Αναλυτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας παρουσίασαν ο Δρ. Σταύρος Γαβρόγλου, Διευθυντής Ενεργητικών Πολιτικών και Διεθνών Δικτύων, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας του ΕΙΕΑΔ και ο Δρ. Βάιος Κώτσιος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας του ΕΙΕΑΔ.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<