Εργαζόμενοι κοινωφελούς: Με τεράστια πανελλαδική κινητοποίηση διεκδίκησαν το δικαίωμα στη δουλειά

Εργαζόμενοι κοινωφελούς: Με τεράστια πανελλαδική κινητοποίηση διεκδίκησαν το δικαίωμα στη δουλειά

21 Νοεμβρίου 2019

Τα δάση θέλουν προστασία, θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία». Με αυτό το σύνθημα διαδήλωσαν την Τετάρτη εκατοντάδες συμβασιούχοι σε Δασαρχεία όλης της χώρας, αντιδρώντας στις απολύσεις περίπου 5.000 συμβασιούχων στο πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας» και διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία. Ωστόσο, δεν πήραν απάντηση και πορεύτηκαν δυναμικά στη Βουλή.

Εκεί κατήγγειλαν τον υπουργό Εργασίας ο οποίος, αν και βρισκόταν εντός της Βουλής, δεν δέχτηκε την αντιπροσωπεία τους, όπως επίσης δεν τους δέχτηκε και κανένας από την ΚΟ της ΝΔ. Ωστόσο όπως επεσήμανε και ο Γαβριήλ Ιωαννίδης, πρόεδρος της ΟΣΕΑΔΕ, έξω από τη Βουλή, οι συμβασιούχοι στα δασαρχεία είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον δίκαιο αγώνα τους. (δείτε εδώ video).

Παράλληλα επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στα άλλα κόμματα. Από την ΚΟ του ΚΚΕ, την αντιπροσωπεία των εργαζομένων συνάντησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους.

Τη συμμετοχή των συναδέλφων του από τα Δασαρχεία Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς χαιρέτισε εργαζόμενος από τη Μακεδονία. Τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων μετέφερε ο αντιπρόεδρός του Γιάννης Μπλέκος.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<