Ντροπή: Εργοδότες δίνουν το δώρο Χριστουγέννων και μετά το παίρνουν πίσω!

Ντροπή: Εργοδότες δίνουν το δώρο Χριστουγέννων και μετά το παίρνουν πίσω!

21 Δεκεμβρίου 2018

Εργασιακός μεσαίωνας στην Ελλάδα, με εργοδότες να δίνουν στους εργαζομένους το δώρο Χριστουγέννων, αλλά μετά να τους το ζητούν πίσω. Μάλιστα, ανάμεσα στις πολλές καταγγελίες υπάρχουν κι αυτές που αναφέρουν πως εργοδότες φτάνουν μέχρι και το σπίτι των υπαλλήλων για να τους δώσουν πίσω τα χρήματα που αντιστοιχούν στο δώρο!

Όπως δήλωσε στο news.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων κ. Ιωσήφ Αποστολάκης, υπήρξε ακόμη και περίπτωση αλλοδαπής εργαζόμενης που δέχθηκε την αιφνιδιαστική επίσκεψή του ίδιου του εργοδότη της στο σπίτι της ο οποίος της ζήτησε πίσω το δώρο Χριστουγέννων. Κάνει επίσης λόγο «και για περιπτώσεις συναδέλφων που πήγανε στο ATM μαζί με τους εργοδότες» προκειμένου να επιστρέψουν τα χρήματα που του είχαν κατατεθεί.

Επισημαίνει ότι ειδικά στον κλάδο του επισιτισμού, ο οποίος προσφέρει τα μέγιστα στην κρητική οικονομία, έχει παρατηθεί το φαινόμενο, ο εργοδότης να ζητά από το σύνολο των εργαζομένων να επιστρέψουν κατευθείαν το ποσό που κατατέθηκε ως δώρο στους λογαριασμούς τους.

Υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα παραμένει όσο οι εργαζόμενοι φοβούνται να προχωρήσουν σε καταγγελίες για ανάλογες πρακτικές, με αποτέλεσμα αυτές να μην παίρνουν ποτέ το δρόμο της δικαιοσύνης.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως υπάρχουν και οι περιπτώσεις εργοδοτών που δεν έχουν δώσει το δώρο στους εργαζόμενους και μάλιστα τους έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να το πάρουν!

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<