Ευκαιρία για εργασία σε 2070 ανέργους στην Κρήτη – 34.524 θέσεις συνολικά

Ευκαιρία για εργασία σε 2070 ανέργους στην Κρήτη – 34.524 θέσεις συνολικά

6 Δεκεμβρίου 2019

 

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά 34.524 ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Από αυτό τον αριθμό περίπου 2070 θα ειναι οι ωφελούμενοι στην Κρήτη.

Μιλάμε για το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τους ΟΤΑ και ορισμένες υπηρεσίες του υπουργείου Ενέργειας-Περιβάλλοντος, που αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα τις προσεχείς ημέρες, με στόχο οι επιτυχόντες που θα προκύψουν μέσα από τον διαγωνισμό του ΟΑΕΔ να πιάσουν δουλειά σε Δήμους και Αιρετές Περιφέρειες μέσα στον Φεβρουάριο.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι η προκήρυξη του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας να βγει πριν τα Χριστούγεννα, ώστε η υποβολή των αιτήσεων και τα λοιπά διαδικαστικά να ολοκληρωθούν μέσα στις γιορτές, και κατόπιν μέσα στο πρώτο 2μηνο της νέας χρονιάς, στο να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος και η τοποθέτηση των ανέργων.

 

Σε κάθε περίπτωση, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και μετά την ανάρτηση του προγράμματος από τον ΟΑΕΔ:

 

– Θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους.

– Θα ακολουθήσει η έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

– Η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων.

– Η έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

– Η διαδικασία υποβολής ενστάσεων επί των προσωρινών αποτελεσμάτων.

– Και τέλος η ανάρτηση των οριστικών πινάκων των ωφελουμένων.

Η απασχόληση, διάρκειας 8 μηνών, η οποία σε καμία περίπτωση – όπως εξάλλου ισχύει για όλα τα ενεργητικά προγράμματα απασχόλησης ανέργων σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα – δε θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των συμμετεχόντων φορέων, θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των Δήμων και φορέων, που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Το πρόγραμμα, δηλαδή, θα έχει διάρκεια 8 μηνών και θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους, ενώ θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η οποία θα παρέχεται με τη μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα.

Οι ειδικότητες – Οι θέσεις στην Κρήτη

Οι θέσεις 8μηνης απασχόλησης στο νησί μας κινούνται και αυτή τη φορά στα ίδια περίπου επίπεδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κατανομή των θέσεων ανά περιφέρεια και δήμο, όπως δημοσιεύτηκε από τον “Ελεύθερο Τύπο”, για την Κρήτη το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας φέρνει 2.070 συνολικά προσλήψεις.

Οι 311 προσλήψεις θα γίνουν στην Περιφέρεια Κρήτης, ενώ οι υπόλοιπες 1.759 προσλήψεις στους 24 Δήμους του νησιού.

Τη “μερίδα του λέοντος” από πλευράς προσλήψεων έχει ο Δήμος Ηρακλείου που θα απορροφήσει 442 ανέργους, ενώ ακολουθούν ο Δήμος Χανίων με 280 θέσεις και ο Δήμος Ρεθύμνου με 145 θέσεις.

Οι Δήμοι Χερσονήσου, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας έχουν από 73 θέσεις αντίστοιχα, ενώ 72 είναι οι προσλήψεις που αντιστοιχούν στον Δήμο Μαλεβιζίου. Ο μικρότερος αριθμός αφορά σε 19 θέσεις και αφορά στους Δήμους Οροπεδίου, Γαύδου, Καντάνου-Σελίνου και Σφακίων.

Οι 34.524 προσλήψεις του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα αντιστοιχούν σε πάνω από 70 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα στις εξής ειδικότητες: διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών, κηπουρών και γενικών καθηκόντων.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<