ΓΕΝΟΠ: Αποφάσεις για κινητοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα

ΓΕΝΟΠ: Αποφάσεις για κινητοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα

7 Νοεμβρίου 2019

Την αποπομπή από την κυβέρνηση του Κ. Χατζηδάκη, ζητά η ΓΕΝΟΠ, υποστηρίζοντας ότι η κατάργηση της μονιμότητας στους νεοπροσλαμβανόμενους της ΔΕΗ και οι αλλαγές στα εργασιακά, έρχονται σε αντίθεση με όσα έχει εξαγγείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα το συνδικάτο, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο που βγήκε σήμερα σε διαβούλευση “χειρότερο από ό,τι η ίδια περίμενε, και της είχε παρουσιάσει ο υπουργός”, προσθέτοντας ότι θα συνεδριάσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Γ. Αδαμίδης έκανε λόγο για αντιφατική πολιτική από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η κατάργηση της συλλογικής σύμβασης για τους νεοπροσλαμβανόμενους και η αντικατάσταση της με ατομικές συμβάσεις, προσιδιάζει σε νεοφιλελεύθερη πολιτική, ενώ αντιτίθεται σε όσα είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός υπέρ των συλλογικών συμβάσεων.

“Αν όντως το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προωθεί τέτοιες πολιτικές τότε θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να αποπέμψει τον κ. Χατζηδάκη καθώς οι χειρισμοί του είναι κόντρα σε όσα έχει αναφέρει ο Κ.Μητσοτάκης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης.

 
«Όταν έγιναν οι εθελουσίες στον ΟΤΕ, την περίοδο 2012-2014 ήταν άλλες οι προϋποθέσεις που κάποιος έβγαινε σε σύνταξη. Πλέον, με τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο νόμος Κατρούγκαλου, το όριο ηλικίας είναι 62 ετών και απαιτούνται 40 χρόνια εργασίας, όμως αυτά δεν ίσχυαν τότε που έγινε η εθελούσια στον ΟΤΕ”, ανέφερε ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ.

Σημείωσε επίσης ότι στις εθελουσίες του ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι είχαν λάβει εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές για πέντε έτη, και διερωτήθηκε κατά πόσο, έχει τις οικονομικές αντοχές η ΔΕΗ να καλύψει “πακέτα” της τάξης των 130.000 ευρώ μόνο για εισφορές όταν στην κατηγορία αυτή, βρίσκονται εργαζόμενοι γύρω στους 2.000-2.300.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<