Ηλεκτρονικά από 1 Ιουλίου η δήλωση των υπερωριών

Ηλεκτρονικά από 1 Ιουλίου η δήλωση των υπερωριών

11 Ιουνίου 2018 0 σχόλια

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, αποφάσισε την ενεργοποίηση των πρόσφατα ψηφισμένων νομοθετικών ρυθμίσεων, που αφορούν την αυστηρή τήρηση των κανόνων για τις υπερωρίες και την υπερεργασία. Οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν μέρος του ν.4488/17 που περιελάμβανε διατάξεις για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την καταπολέμηση της απλήρωτης, αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.

Όπως ορίζει η Υπουργική απόγαση, από την 1η Ιουλίου η δήλωση της υπερωριακής απασχόλησης θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του σχετικού εντύπου αλλά και μέσω της αποστολής μηνύματος από το κινητό. Επίσης θα υπάρχει μεταβατικό διάστημα δύο μηνών, κατά το οποίο θα μπορούν να δηλωθούν υπερωρίες και μέσω του Ειδικού Βιβλίου Υπερωριών, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, όποτε η υποβολή θα γίνεται μόνο με το νέο τρόπο.

Παράλληλα, και με σκοπό να απλουστευθούν οι διαδικασίες υποβολής, από την 1η Οκτωβρίου θα είναι δυνατή και η υποβολή τροποποίησης ωραρίου μέσω μηνύματος κινητού τηλεφώνου όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Εργασίας η «υποδηλωμένη εργασία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην ελληνική αγορά εργασίας και η παρούσα κυβέρνηση νομοθέτησε την υποχρεωτική, εκ των προτέρων, δήλωση των υπερωριών, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα παραβατικότητας εκ μέρους των εργοδοτών και να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, αξιοποιώντας την εμπειρία από τους ελέγχους του ΣΕΠΕ».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<