Η Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου για τη μη τήρηση του χρόνου εργασίας στο προσωπικό

Η Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου για τη μη τήρηση του χρόνου εργασίας στο προσωπικό

26 Οκτωβρίου 2020

Η Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου με υπομνημα της προς τον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη αναφέρεται στη μη τήρηση του χρόνου εργασίας στο προσωπικό

«Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση, για μία ακόμα φορά, να αναφέρουμε και να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Στην Δ.Α. Ρεθύμνης το τελευταίο χρονικό διάστημα οτιδήποτε έχει σχέση με την έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας και τα δικαιώματα των αστυνομικών που απορρέουν απ’ αυτήν, καταστρατηγείται κατά κόρον με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να εργάζονται σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα!

Οι συνάδελφοί μας έχουν ξεχάσει τι θα πει οικογενειακός προγραμματισμός, τι θα πει οικογενειακή και ψυχική γαλήνη, τι θα πει ημερήσια ανάπαυση, τι θα πει οκτάωρο…

Φτάνει πια!

Καλούμε τόσο τη φυσική όσο και την πολιτική ηγεσία να εφαρμόσουν τα αυτονόητα ήτοι το γράμμα του νόμου και τα όσα προβλέπονται στα σχετικά Π.Δ. που ορίζουν τον χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.

Για όσους δε γνωρίζουν, αστυνομικές δυνάμεις της Δ.Α. Ρεθύμνης καλούνται καθημερινά και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και σε περιπτώσεις που δε συντρέχει έκτακτος λόγος, να μεταβαίνουν σε γειτονικές Διευθύνσεις Αστυνομίας, προς ενίσχυση αυτών, χωρίς καμία έξτρα αποζημίωση, χωρίς υπολογισμό της υπερεργασίας πέραν του οκταώρου με αποτέλεσμα σε καθημερινή βάση να τροποποιείται η εβδομαδιαία υπηρεσία με αποκορύφωμα και την παράνομη ανάκληση ημερήσιων αναπαύσεων.

Οι αστυνομικοί παρά τον επαγγελματισμό και το φιλότιμο που έχουν επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, αντιμετωπίζει αναχρονιστικές πρακτικές από τη διοίκηση, κάτι το οποίο μας γυρίζει χρόνια πίσω σε μια άλλη αστυνομία, για την οποία δόθηκαν χρόνιες μάχες για ν’ αλλάξει!

Είναι τόσο δύσκολο πια να υπάρξει ένας σωστός σχεδιασμός από τη διοίκηση και να τηρηθεί το Π.Δ. 394/03-12-2001 «Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας», χωρίς να διαταράσσεται ο υπηρεσιακός αλλά κυρίως ο οικογενειακός προγραμματισμός των συναδέλφων μας;

Καλούμε τους έχοντες το γενικό πρόσταγμα επιτέλους να λειτουργήσουν και να σχεδιάσουν, έστω και σε εβδομαδιαία βάση και να σταματήσουν τις πρόχειρες πρακτικές της άσκοπης περιφοράς αστυνομικών από νομό σε νομό, στερώντας κατ’ επέκταση κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον στους αστυνομικούς και το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας στον Ρεθυμνιώτη πολίτη».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<