Καταγγελία από Βρούτση: Ετοίμαζαν να δώσουν συντάξεις 24.000€!

Καταγγελία από Βρούτση: Ετοίμαζαν να δώσουν συντάξεις 24.000€!

28 Ιουλίου 2019

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επιβεβαίωσε ότι βρήκε απόφαση για έκδοση σύνταξης ακόμη και 23.900 ευρώ, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν».

«Ήταν κάτι συνταρακτικό. Βρέθηκα μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις για συντάξεις του ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρώ το μήνα, 24.000 ευρώ το μήνα. Αυτό σε 10 χρόνια αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ. Ήταν έτοιμες να εκδοθούν, τις ζήτησα τις αποφάσεις αυτές τις έχω στα χέρια μου. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο» δήλωσε ο κ. Βρούτσης στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι το κακό θα ήταν ανεπανόρθωτο.

«Έδωσα εντολή για το αυτονόητο, δεν κοίταξα αν είναι νόμιμες ή μη, κάτι που πρέπει το κάνω βεβαίως. Αλλά ηθικά δεν μπορώ να προχωρήσω σε μια τέτοια απόφαση. Δεν νοείται υπουργός Εργασίας να εκδώσει τέτοιες συνταξιοδοτικές αποφάσεις» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, ενώ έκανε λόγο για αβλεψία και αστοχία του νόμου Κατρούγκαλου.

«Το πιο δυσάρεστο είναι ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γνώριζε το θέμα αυτό μήνες τώρα και αδιαφόρησε πλήρως. Εγώ το έμαθα τώρα. Η προηγούμενη ηγεσία το γνώριζε, είχαν φτάσει πάνω στις συνταξιοδοτικές αποφάσεις αυτής της μορφής και δυστυχώς η πληροφόρηση που έχω είναι ότι κάποιες έχουν ήδη δοθεί. Δεν τις πρόλαβα. Αυτό που έπρεπε να κάνω απέναντι σε αυτή την τραγελαφική κατάσταση ήταν να δώσω προφορική εντολή να ανακοπούν οι αποφάσεις αυτές της απονομής των συντάξεων. Κι αυτό έκανα» τόνισε ο κ. Βρούτσης. Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι από εδώ και πέρα χρειάζεται αλλαγή νόμου για την οποία ήδη εργάζεται επιστημονική ομάδα.

«Εστάλη email σε όλη την Ελλάδα να σταματήσει η οποιαδήποτε έκδοση τέτοιου είδους συντάξεων από ένα ύψος συντάξεων το οποίο εγώ το καθόρισα ως υψηλές συντάξεις .Είναι κάτι το οποίο θα ερμηνεύσει και ο κάθε υπάλληλος του υπουργείου μέχρι να το οριοθετήσουμε και νομικά» πρόσθεσε.

Ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν έχει τίποτα με τους ανθρώπους για τους οποίους εκδόθηκαν ή ετοιμάζονταν αυτές οι αποφάσεις. «Είμαι υπέρ της ανταποδοτικότητας του συστήματος αλλά ας έρθουν και αυτοί οι άνθρωποι στην πλευρά της ηθικής».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<