Κινητοποίηση σε Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη Διοίκηση από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους!

Κινητοποίηση σε Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη Διοίκηση από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους!

17 Ιουλίου 2020

Σε μια δυναμική κινητοποίηση προχωρούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στον Τουρισμό και στις επιχειρήσεις που στηρίζονται στην τουριστική κίνηση, ζητώντας λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Συγκεκριμένα η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Περιφέρεια Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σημερα στις 12:00 έξω από το κτίριο της Περιφέρειας.

 

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι εποχιακά εργαζόμενοι σε εταιρείες Handling,  τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων αλλά και εμπορικά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές που δεν θα ανοίξουν καθόλου τη φετινή σαιζόν ή θα ανοίξουν με πολύ περιορισμένο αριθμό εργαζομένων, μένουν κυριολεκτικά επί ξύλου κρεμάμενοι καθώς ούτε αναγκαστική επαναπρόσληψη προβλέπεται από κάποια ισχύουσα συλλογική σύμβαση, ούτε παράταση του ταμείου ανεργίας δικαιούνται, ούτε κάποιο έκτακτο επίδομα που να τους ανακουφίζει έστω και προσωρινά. 

Μιλάμε δηλαδή για εργαζόμενους που ξαφνικά μένουν με μηδενικό εισόδημα και καμία δέσμευση ή έστω προοπτική για συνέχιση του εργασιακού τους βίου.  Όπως γίνεται κατανοητό υπάρχει πολύ σοβαρό ζήτημα για την επιβίωση αυτών των ανθρώπων,  την σίτιση τους, την κάλυψη των ενοικίων τους, των βασικών τους υποχρεώσεων σε λογαριασμούς ρεύματος, νερού, των ειδών πρώτης ανάγκης, το μεγάλωμα των παιδιών τους.

Δεν μας ξαφνιάζει βέβαια η στάση της κυβέρνησης, ούτε θεωρούμε ότι είναι ένα θέμα που έχει ξεφύγει της προσοχής της ή δεν έχει προλάβει να διευθετηθεί.  Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας  η κυβέρνηση έδειξε ποιανού τα συμφέροντα καίγεται να εξυπηρετήσει και αυτά σίγουρα δεν είναι των εργαζομένων.  Έτρεξε να δώσει πακτωλό χρημάτων στο μεγάλο κεφάλαιο, επιδότησε με εκατομμύρια τα ΜΜΕ, τις επιχειρήσεις, έβγαλε ένα κάρο νομοθετήματα, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και ΚΥΑ για την ενίσχυση τους, την απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές, τις φοροαπαλλαγές και τις διευκολύνσεις κάθε είδους αλλά δεν βρήκε μια σταλιά μελάνι να αφιερώσει για αυτούς τους εργαζόμενους και χιλιάδες ακόμη που θα καλεστούν για ακόμα μια φορά να πληρώσουν το μάρμαρο της κρίσης τους όπως ακριβώς πλήρωσαν και το μάρμαρο της ανάπτυξης τους όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Για όλα τα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα το σωματείο μας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Περιφέρεια Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση την Παρασκευή 17/07/2020 και ώρα 12:00 έξω από το κτίριο της Περιφέρειας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα να δώσουν το παρόν και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα δίκαια αιτήματα που απορρέουν :

  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εποχιακά εργαζόμενων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, εργαζόμενων σε τουριστικά γραφεία, πρακτορεία, γραφεία ενοικιαζόμενων οχημάτων και εμπορικών καταστημάτων σε τουριστικές περιοχές. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.
  • Να ενταχθούν στον ίδιο μηχανισμό στήριξης όλοι οι ελαστικά απασχολούμενοι και οι εποχικοί εργαζόμενοι στις προαναφερθείσες κατηγορίες όπως όσοι εργάζονται ως “ενοικιαζόμενοι” σε τουριστικά γραφεία. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων.
  • Καμία εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας.
  • Απαγόρευση των απολύσεων, ακύρωση όσων έγιναν από την έναρξη της πανδημίας, υποχρεωτική επαναπρόσληψη του προσωπικού που εργάστηκε την προηγούμενη σαιζόν.
  • Ταμείο ανεργίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ακύρωση χρεώσεων σε ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο, εφορία, τράπεζες. Απαγόρευση πλειστηριασμών, ειδικά της πρώτης κατοικίας.

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/07/2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<