Κοινωφελής Εργασία: Στο πλευρό των εργαζομένων η ΕΛΜΕ Χανίων

Κοινωφελής Εργασία: Στο πλευρό των εργαζομένων η ΕΛΜΕ Χανίων

30 Νοεμβρίου 2019

Τη στήριξή της στους συμβασιούχους της Κοινωφελούς Εργασίας – Γενικών Καθηκόντων εκφράζει μέσω σχετικής ανακοίνωσης η ΕΛΜΕ Χανίων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν: «μπροστά σε νέο γύρο μαζικών απολύσεων βρίσκονται χιλιάδες συμβασιούχοι της Κοινωφελούς Εργασίας – Γενικών Καθηκόντων. Το έργο χιλιοπαιγμένο, οι απολύσεις βαφτίζονται “λήξεις των συμβάσεων”, για εργασία, που όμως είναι πάγια και διαρκή, χρήσιμη και αναγκαία για όλη την κοινωνία. Σε όλη τη χώρα για πάνω από 30.000 συναδέλφους εργαζόμενους από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ τελειώνουν οι παρατάσεις που είχαν πάρει το καλοκαίρι και απολύονται. Δίπλα τους χιλιάδες ακόμα παρατασιούχοι, απολύονται ή κρατιούνται με τα ασφαλιστικά μέτρα δίνοντας σκληρό αγώνα για να παραμείνουν στη δουλειά τους.

Με την εργασία τους, οι συμβασιούχοι (8μηνα, παρατασιούχοι, κλπ.) καλύπτουν βασικές ανάγκες στους δήμους, όπως φαίνεται και από πρόσφατο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και του Δήμου Χανίων (557/25-9/2019)

Ο νέος γύρος απολύσεων και περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες είναι μέσο για να εξασφαλισθούν τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα. Οι συμβασιούχοι κρατούνται σε διαρκή ομηρία. Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η σημερινή, με την πολιτική της συνεχίζουν να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε προσωρινούς, ενώ οι θέσεις εργασίας είναι μόνιμες και αναγκαίες.

Κανείς απολυμένος συμβασιούχος».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<