Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες οι νέες αποφάσεις για τον εξωδικαστικό

Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες οι νέες αποφάσεις για τον εξωδικαστικό

22 Μαΐου 2018

Εντός των επόμενων 15 ημερών αναμένεται να ψηφιστούν οι διατάξεις, που θα ανοίξουν τον δρόμο για την εφαρμογή των νέων αποφάσεων γύρω από τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, οι οποίες μεταξύ άλλων θα οδηγήσουν σε διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης, επιτρέποντας να επωφεληθεί και περίπου το 99% όσων ελεύθερων επαγγελματιών πληρούν τις προϋποθέσεις. Αμέσως μετά την ψήφιση των διατάξεων, η πλατφόρμα του μηχανισμού θα αναβαθμιστεί με βάση τα νέα δεδομένα και οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει. Τα παραπάνω δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος έκανε λόγο για μια εβδομάδα επιτυχημένης διαπραγμάτευσης (με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών).

Σύμφωνα με τον κ.Κουρμούση, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, έθεσε σε υψηλό επίπεδο την ανάγκη να παραταθεί η ισχύς (και άρα και η προστασία των οφειλετών) του νόμου Κατσέλη-Σταθάκη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη τα κριτήρια να διευρυνθούν, ώστε ο νόμος να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερους οφειλέτες. Τόνισε δε πως υπήρξε αποδοχή από την πλευρά των θεσμών στο αίτημα να αυξηθούν τα σχετικά όρια που είχαν τεθεί αρχικά. Όπως εξήγησε ο κ.Κουρμούσης, πρόκειται για «κριτήρια που άφηναν από έξω (σ.σ από τις ρυθμίσεις) μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών» και πλέον με τα νέα όρια θα μπορεί να ενταχθεί η συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, που πληρούν τις προϋποθέσεις (περίπου το 99%).

Την ίδια ώρα και σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, ο κ.Κουρμούσης ανάφερε πως έγιναν οι συζητήσεις ώστε «να μπορούν να ενταχθούν αν μη τι άλλο για τα χρέη τους προς το δημόσιο» και ταυτόχρονα υπάρχουν ευνοϊκές αποφάσεις και σε ό,τι αφορά τους «εταίρους των επιχειρήσεων». Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, πρόσωπα που δεν έχουν μπλοκάκι, στα οποία θα δοθεί η δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, σε ό,τι αφορά το κατά πόσο είναι φιλική προς τον χρήστη η όλη διαδικασία, ο κ.Κουρμούσης τόνισε πως πλέον μέσα στην πλατφόρμα μπορεί κάποιος να έχει διαθέσιμο το σύνολο των πληροφοριών που υπάρχει σε φορείς ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. «Δεν χρειάζεται δηλαδή πια να πηγαίνει ο πολίτης να μαζέψει τα δικαιολογητικά, ούτε να καταχωρεί τις σχετικές πληροφορίες, αφού αυτές θα τις βρει ήδη μέσα στην πλατφόρμα (…) Δεν έχει κανένα νόημα πράγματα που υπάρχουν ηλεκτρονικά να κάθεσαι να τα ξαναγράφεις ή να τα καταχωρείς» κατέληξε.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<