Μέτρα για την ενίσχυση της οικογένειας- Τι ανακοίνωσε ο Γ. Βρούτσης

Μέτρα για την ενίσχυση της οικογένειας- Τι ανακοίνωσε ο Γ. Βρούτσης

13 Δεκεμβρίου 2019

 

Μπροστά στη «βραδυφλεγή» βόμβα του δημογραφικού προβληματος στην Ελλάδα, οι κυβερνώντες αναζητούν λύσεις.
Είναι ένα πρόβλημα που απειλεί το ασφαλιστικό αλλά και την οικονομία γενικότερα. Μπροστά σε αυτό το πρόβλημα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο του Economist ανακοίνωσε μια δέσμη μέτρων:

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στα μέτρα ενίσχυσης, όπως είπε, του θεσμού της οικογένειας, με στόχο να αμβλυνθούν οι δημογραφικές πιέσεις:

Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση.

Αύξηση 30.000 των voucher παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Επέκταση του θεσμού των ολοήμερων σχολείων, με παράλληλη εφαρμογή της διετούς υποχρεωτικής αγωγής

Αύξηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί κατά 1.000 ευρώ και μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για βρεφικά είδη από το 24% στο 13%.

Συνταγματική κατοχύρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Διατήρηση του Α21

Η πλέον πειστική απάντηση στις δημογραφικές προκλήσεις μπορεί να δοθεί μέσω μιας σαρωτικής απελευθέρωσης του αναπτυξιακού δυναμικού της ελληνικής οικονομίας εκτίμησε ο κ. Βρούτσης, που θα βασίζεται – όπως είπε – στην προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, την εμβάθυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, τις καινοτόμες επιδόσεις και την ποιότητα του ανθρώπινου κεφαλαίου, με πρωταρχικό σκοπό τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας.

«Γιατί μόνο έτσι, θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη όλων στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και θα αντιστραφεί η τάση φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Όπως για παράδειγμα στο Υπουργείο Εργασίας, αποφασίσαμε να πάμε κόντρα στην αδράνεια και στις τυπικές διαπιστώσεις. Και έτσι πήραμε μία συμβολική, αλλά σημαντική απόφαση, με την πρωτοβούλια ‘’Rebrain Greece – Ελλάδα Ξανά’’, για επιστροφή 500 νέων Ελλήνων με επιστημονική κατάρτιση και διεθνή εργασιακή εμπειρία πίσω στην πατρίδα.

Ενώ, παράλληλα, θα δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα για την προέλκυση νέων επενδύσεων, την υψηλή συσσώρευση φυσικού κεφαλαίου, την αύξηση της παραγωγικότητας και, κατά συνέπεια, την επίτευξη υψηλού μακροχρόνιου ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης», είπε μεταξύ άλλων.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<