ΟΑΕΔ: Πόση εκλογική άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία

ΟΑΕΔ: Πόση εκλογική άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία

23 Μαΐου 2019

Χορήγηση εκλογικής αδείας και τους ωφελούμενους των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας προβλέπει απόφαση του ΟΑΕΔ.

Ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 και των τυχόν επαναληπτικών Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, για τους ωφελούμενους της κοινωφελούς απασχόλησης θα ισχύσουν αναλογικά οι διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος που προβλέπονται και για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση άνω των 200-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μίας (1) εργάσιμης ημέρας.

β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 400 χιλιομέτρων και πάνω, θα λάβουν άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον μετακινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
γ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Μπορεί, επομένως, να χορηγηθεί και στους ωφελούμενους της κοινωφελούς απασχόλησης ειδική άδεια απουσίας που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβασή τους στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή τους από αυτόν, ύστερα από εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών και κατόπιν τεκμηριωμένης αίτησης, σύμφωνα με τα ειδικά και αναλυτικά οριζόμενα στα ανωτέρω έγγραφα, σχετικά, για τις ημέρες άδειας, χωρίς να θίγεται η επιλεξιμότητα της δαπάνης για την αμοιβή τους κατά το χρόνο αυτό.

Οι ωφελούμενοι οφείλουν να προσκομίσουν στον επιβλέποντα φορέα την πρωτότυπη βεβαίωση άσκησης εκλογικού δικαιώματος και αντίγραφο αυτής στον πάροχο κατάρτισης.

Σημειώνουμε ότι οι παραπάνω ημέρες δεν συμψηφίζονται με τις δικαιούμενες ημέρες απουσίας που προβλέπονται από την πρόσκληση κατάρτισης.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<