Οι εκκρεμείς συντάξεις «πνίγουν» το ασφαλιστικό σύστημα

Οι εκκρεμείς συντάξεις «πνίγουν» το ασφαλιστικό σύστημα

21 Ιουνίου 2019

Του Θοδωρή Βγενή

«Έμφραγμα» στις συντάξεις του Δημοσίου καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, η οποία κάνει λόγο για «τραγική κατάσταση». Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία κάνουν λόγο νέου τύπου οργανωτικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, γεγονός που όπως υποστηρίζουν ναρκοθετεί την πορεία του ΕΦΚΑ και μπορεί να οδηγήσεισε ένα «συρρικνωμένο και στερημένο από νέες εισφορές ΕΦΚΑ».

Στο κάδρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους εργαζόμενους των ασφαλιστικών ταμείων και της Κυβέρνησης μπήκαν και οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΟΚΠ, Αντώνη Κουρούκλη αυτές ανέρχονται σε 258.618. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ομοσπονδίας ο ίδιος υποστήριξε ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις κύριων συντάξεων στον ΕΦΚΑ είναι 80.000 ενώ άλλες 25.000 έχουν υποβληθεί το τελευταίο τριμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι εκκρεμείς αιτήσεις για κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ παροχές ανέρχονται σε 95.000!

Την ίδια στιγμή, οι συνδικαλιστές περιγράφουν με μελανά χρώματα και την εικόνα στο ΓΛΚ, επισημαίνοντας πως οι χρόνοι έκδοσης των συντάξεων Δημοσίου ξεπερνούν τα δύο χρόνια.

Μάλιστα, εκτιμούν ότι σε εκκρεμότητα είναι 15.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών, 7.500 υπαλλήλων Δήμων – νοσοκομείων, 8.000 στρατιωτικών και τουλάχιστον άλλες 15.000.

Τέλος, σύμφωνα με τους εργαζόμενους ο φορέας που κινείται σε…τεντωμένο σχοινί είναι το επικουρικό υπερταμείο. Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με την ΠΟΠΟΠΚ η μετεξέλιξη σε ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα θα περιορίσει την εγγύηση των παροχών από το κράτος και θα οδηγήσει τη κρατική ασφάλιση σε..ξένα χέρια ιδιωτών.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<