Οργισμένοι οι πολύτεκνοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί – Το υπόμνημα τους στην υπουργό

Οργισμένοι οι πολύτεκνοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί – Το υπόμνημα τους στην υπουργό

30 Δεκεμβρίου 2019

Μέσα από το voucherergasia.gr έχει αναδειχθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με τους πολύτεκνους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μένουν εκτός διορισμών, με άδικο τρόπο όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Οι πολύτεκνοι, όπως τονίζουν, αδικούνται καθώς δεν λαμβάνουν – όπως καταγγέλλουν – το σεβασμό που θα ήθελαν από την κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας υφίστανται μια αδικία που τους «πνίγει» με τους ίδιους να μένουν εκτός διορισμών από την Εκπαίδευση!

Μάλιστα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν πως: «Οι πολύτεκνοι και υπερπολύτεκνοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που αγωνιζόμαστε καθημερινά να θρέψουμε τις οικογένειές μας, καλούμε όλους, πολύτεκνους και μη, να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας εναντίον του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο η υπουργός παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως πρόκειται να εφαρμόσει. Με την εφαρμογή του επαίσχυντου νόμου αυτού, πολλοί από εμάς τους πολύτεκνους θα χάσουμε τη δουλειά μας.
Συγκεκριμένα ο νόμος που πρόκειται να εφαρμοστεί θα αφαιρέσει την πρόταξη των πολυτέκνων από τους πίνακες των αναπληρωτών και αντί αυτού θα τους δίνει 3 μόρια ανά παιδί με άριστα να είναι τα 260 μόρια. Ουσιαστικά ο νόμος εξισώνει τα τέσσερα παιδιά με μισό μεταπτυχιακό. Η οικογένεια και ιδιαίτερα η πολύτεκνη οικογένεια αποτελεί το κύτταρο της κοινωνίας μας.

Όσο η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση την πολεμάει, πολεμάει την κοινωνία μας, πολεμάει την ίδια μας την Πατρίδα.

Καλούμε όλους για να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να δώσει άλλο ένα χτύπημα στην πολύτεκνη οικογένεια. Καλούμε όλους να διαδώσουν αυτό το μήνυμα διαμαρτυρίας σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να αντικρούσουμε αυτή την απόφαση».

Δείτε το υπομνημα που απέστειλαν:


Υπόμνημα
Του Συλλόγου Πολυτέκνων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, εκπροσωπουμένου από τον Μόσχο Δημοσθένη, Δικηγόρο-Αναπλ. Καθηγητή ΠΕ78 (κιν.6992004874) και Ιωάννη Βλάχο, Αναπλ. Καθηγητή ΠΕ 04.01 Φυσικών (κιν. 6942881066)

ΠΡΟΣ
………………………………………………………………………………………….
Α. ΘΕΜΑ : ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

1. Ισχύον Νομοθετικό πλαίσιο: NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4589/2019 , Άρθρα 57, 58 (ΦΕΚ Α’ 13/29.01.2019) Νόμος Γαβρόγλου  Καμιά πρόβλεψη για πολύτεκνους
2. Προισχύον Νομοθετικό πλαίσιο: άρθρο 6 του Ν.3255/2004 (ΦΕΚ 138/22-7-2004 τ.Α) (Νόμος Καλού, ΝΔ)  Σύσταση οργανικών θέσεων οι οποίες καλύπτονταν από Ειδικό Πίνακα Διορισμών στον οποίον εγγράφονταν μόνο πολύτεκνοι γονείς.
3. Γραπτοί Διαγωνισμοί ΑΣΕΠ 2006,2008Πρόταξη και Απόλυτη Προτεραιότητα Διορισμού των Πολύτεκνων
« Ο ένας πίνακας περιλαμβάνει τους υποψηφίους που είναι γονείς τεσσάρων (4) τουλάχιστον ανήλικων τέκνων ή στρατευμένων ή σπουδαζόντων, οι οποίοι έχουν απόλυτη προτεραιότητα διορισμού. Ο άλλος πίνακας περιλαμβάνει όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους.»

Β. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΥ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
900 Πολύτεκνοι Εκπαιδευτικοί μένουν ΑΝΕΡΓΟΙ
4.000 Παιδιά των Οικογενειών Αυτών Φτώχεια, Ανέχεια

Γ.ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
-Πολύτεκνοι Εκπαιδευτικοί Εγγεγραμμένοι στον Α΄ Πίνακα (ΑΣΕΠ ή Προϋπηρεσία) Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια 611
– Πολύτεκνοι Εκπαιδευτικοί Εγγεγραμμένοι στον Πίνακα Μηδενικής Προϋπηρεσίας, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια 306

Δ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (Τροποποίηση Νόμου Γαβρόγλου Ν. 4589/2019
Ποσόστωση 20% όπως όριζε ο Νόμος Ν.3454/2006 (ψηφισμένος από ΝΔ) ή 15% όπως ορίζει ο Νόμος 4440/2016 (ψηφισμένος από ΣΥΡΙΖΑ) μόνο για γονείς με τέσσερα και άνω τέκνα.

Μετά τιμής,
Για τη Συντονιστική Επιτροπή

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<