Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Παρασκευή στην Εθνική Τράπεζα

Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Παρασκευή στην Εθνική Τράπεζα

3 Απριλίου 2017

Με στόχο «την παραβίαση του κανονισμού εργασίας» και την αντίθεση «στην πολιτική απαξίωσης της ΕΤΕ και του δυναμικού της», ο σύλλογος υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, προανήγγειλε απεργία για την Παρασκευή 7 Απριλίου.
Η απεργία έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και είναι 24ωρη και ο  Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην επιλογή αυτή: «απαιτώντας την τήρηση του Κανονισμού Εργασίας και την εγκατάλειψη της ρουσφετολογικής και αδιαφανούς πολιτικής των προσλήψεων και τοποθετήσεων σε οργανικές θέσεις ευθύνης συνεργατών και συμβούλων, που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος, ενώ την ίδια στιγμή απαξιώνουν τα ικανά και άξια στελέχη της Ε.Τ.Ε. στερώντας τους προοπτικές, κίνητρα και υπηρεσιακή εξέλιξη.

Ο στόχος της Διοίκησης είναι προφανής. Να δημιουργηθεί στη διοικητική δομή ένα πλήρως ελεγχόμενο, κλειστό, καλά αμειβόμενο και αδιαφανές σύστημα «κολλητών», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρη αλλαγή της φυσιογνωμίας και της μορφής της Εθνικής Τράπεζας. Η έως τώρα εμπειρία έχει αποδείξει ότι τέτοια στελέχη χρησιμοποιούν την Τράπεζα ως σκαλοπάτι για το βιογραφικό τους, εκμεταλλευόμενα ακόμη και το πελατολόγιο της Εθνικής για την περαιτέρω επαγγελματική τους εξέλιξη».

Eπίσης οι εργαζόμενοι σχολιάζουν πως: «Με τη γενικευμένη «έφοδο» ειδικών συνεργατών και συμβούλων στις οργανικές θέσεις και στην ιεραρχία της Ε.Τ.Ε.:

• Καταστρατηγείται ο Κανονισμός Εργασίας.

• Αλλοιώνεται η διοικητική δομή της Τράπεζας.

• Καταργείται με φωτογραφικές τοποθετήσεις κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας.

• Παραγκωνίζεται το υφιστάμενο στελεχιακό δυναμικό, με «φυτευτούς» αλεξιπτωτιστές από την αγορά, που ελάχιστα πείθουν για την εξοικείωσή τους με τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τον ρόλο της Ε.Τ.Ε. σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εποχή.

• Απαξιώνεται ένα δυναμικό που ήταν, είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι ο στυλοβάτης της επιτυχίας και της αντιμετώπισης δύσκολων προκλήσεων, ο συνδετικός κρίκος της Ε.Τ.Ε. με την οικονομία, την κοινωνία και τις πραγματικές τους ανάγκες.

Η παραβίαση των ρυθμίσεων του Κανονισμού Εργασίας, οι οποίες έχουν ισχύ νόμου, είναι παράνομη. Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε .προσέφυγε στο Υπουργείο Εργασίας, ως πρώτο βήμα και εφόσον δεν υπάρξει συνενόηση, θα συνεχίσει εξαντλώντας κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο».

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<