Πανελλαδική απεργία σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας την Τετάρτη 23/10

Πανελλαδική απεργία σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας την Τετάρτη 23/10

18 Οκτωβρίου 2019

«Αγωνιστική απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που φαντασιώνεται ότι οι «τολμηρές μεταρρυθμίσεις», σε αντιδραστική κατεύθυνση που σχεδιάζει να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ στην Υγεία, θα γίνουν με τη συναίνεσή μας» δηλώνουν ότι θα δώσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας.

Ήδη η Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ) εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία των γιατρών που εργάζονται σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, για τις 23 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, καθώς και συγκέντρωση στην Αθήνα την ίδια ημέρα, στη στάση του μετρό «Ευαγγελισμός» στις 09:30, για πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι «οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις» δεν είναι τίποτα άλλο παρά η υλοποίηση της στρατηγικής της Ε.Ε και του κεφαλαίου για την ολοκληρωτική μετατροπή των νοσοκομείων και των «δημόσιων μονάδων υγείας» σε επιχειρήσεις, που θα λειτουργούν με μηδαμινή κρατική χρηματοδότηση και έσοδα από την πώληση των υπηρεσιών τους στους ασθενείς-πελάτες» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, που απαιτεί:

«Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός της κυβέρνησης και να διοριστούν άμεσα οι 215 συνάδελφοι στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και στις άλλες ειδικότητες.

Να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία, να μην απολυθούν και να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι συνάδελφοι επικουρικοί. Να πληρωθεί άμεσα, χωρίς καμία περικοπή το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών.

Άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012. Επαναφορά 13ου και 14ου  μισθού.

Άμεση και πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ. με μόνιμους γιατρούς, μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες υγείας. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπεία».

Νοσοκομειακοί γιατροί: Ζητούν τον άμεση διορισμό προσωπικού στα Επείγοντα

Να προχωρήσει άμεσα στους 208 διορισμούς γιατρών για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα δημόσια νοσοκομεία καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών επισημαίνει πως η περαιτέρω καθυστέρηση στους διορισμούς γιατρών όσον αφορά τις 208 θέσεις επιμελητών στα ΤΕΠ των νοσοκομείων 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Αθήνα, Πειραιάς και νησιά Αιγαίου) δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε αναπέμψει το πρακτικό του Συμβουλίου που έκανε την κρίση για τους γιατρούς καθώς είχαν εντοπιστεί παρατυπίες κατά τον έλεγχο νομιμότητας. Ο κ. Κοντοζαμάνης είχε υποστηρίξει πως το Συμβούλιο θα ελέγξει τις παρατυπίες και θα τις διορθώσει.

«Αν όντως έχουν εντοπιστεί παρατυπίες στη διαδικασία που αφορούν κάποιες από αυτές τις θέσεις (παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και 15 σχεδόν μέρες δεν δίνει πειστικές απαντήσεις για το τι παρατυπίες εννοεί), τότε αυτές φυσικά πρέπει γρήγορα να διορθωθούν. Τα γεγονότα αυτά όμως δεν μπορούν με τίποτα να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη κυβερνητική ενέργεια αναπομπής συλλήβδην και των 208 κρίσεων η οποία έγινε αιφνιδιαστικά και μάλιστα με ένα υπηρεσιακό έγγραφο που πιθανότατα είναι εκπρόθεσμο και που βρίθει από ισχυρισμούς ανυπόστατους και νομικά έωλους» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Επισημαίνει μάλιστα το μείζον πρόβλημα των ελλείψεων μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία που απαιτεί επιτάχυνση της διαδικασίας στελέχωσης καθώς και το γεγονός ότι οι 208 ειδικευμένοι γιατροί που επιλέχθηκαν για να διοριστούν βρίσκονται αίφνης μετέωροι. «Κάποιοι μάλιστα παραιτήθηκαν από θέσεις στις οποίες υπηρετούσαν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό προκειμένου να λάβουν μέρος σε αυτές τις κρίσεις και κανείς δε δικαιούται να παίζει με το μέλλον τους και με το μέλλον των οικογενειών τους» τονίζει η ΕΙΝΑΠ και ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στους διορισμούς.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<