Πετρόπουλος: «Αν επικρατήσει το σχέδιο Μητσοτάκη, οι συντάξεις θα μειωθούν από την πρώτη χρονιά»

Πετρόπουλος: «Αν επικρατήσει το σχέδιο Μητσοτάκη, οι συντάξεις θα μειωθούν από την πρώτη χρονιά»

27 Φεβρουαρίου 2019

«Το σχέδιο της Ν.Δ και του κ. Μητσοτάκη για οριζόντια μείωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, των εισφορών στην κύρια ασφάλιση, θα φέρει μείωση, από την πρώτη χρονιά, σε όλες τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις που θα ξεπερνά τα 2,5 δις ευρώ και νέα…Μνημόνια».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος υπενθυμίζοντας ότι «οι μειώσεις των εισφορών που έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οδήγησαν σε μειώσεις συντάξεων και σε ύφεση την οικονομία». «Δεν χρειάζεται να το ξαναζήσουμε αυτό», είπε.

Αναφορικά με την «κοινή γραμμή», της Ν.Δ και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, υπέρ της συμμετοχής των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην ασφάλιση των νέων, ο Υφυπουργός σημείωσε ότι «η Κοινωνική Ασφάλιση στην Ελλάδα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ως γενική, υποχρεωτική και καθολική». «Δεν είναι δουλειά των ασφαλιστικών εταιρειών η κοινωνική ασφάλιση, ούτε η ιδιωτική ασφάλιση εγγυάται την καταβολή των χρημάτων. …Αποδείχθηκε με τη Lehman Brothers η οποία οδήγησε την οικονομία των ΗΠΑ σε κατάρρευση», είπε ο Τ. Πετρόπουλος συμπληρώνοντας ότι «η Ν.Δ, για λόγους σκοπιμότητας, σπέρνει την αμφιβολία για το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και θέτει την ατομικότητα πάνω από την αλληλεγγύη των γενεών».

Ο Υφυπουργός τόνισε, τέλος, ότι η νέα ρύθμιση των οφειλών που πρόκειται να νομοθετήσει η Κυβέρνηση «γίνεται επειδή υπάρχει ο ΕΦΚΑ, ο ν. Κατρούγκαλου που η Ν.Δ λέει ότι θα καταργήσει». «Οι ασφαλιστικές κατηγορίες που είχε το παλιό σύστημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν επιτρέπουν μείωση της οφειλής κατά τον τρόπο που εμείς κάνουμε για να μειώσουμε το βάρος από παλιές οφειλές. Να μπορούν να λάβουν σύνταξη 80.000 ασφαλισμένοι», είπε ο Τ. Πετρόπουλος.

«Αν οι Ελληνες καταλάβουν τι θα τους συμβεί με όσα λέει η Ν.Δ, δεν θα το επιτρέψουν να συμβεί», κατέληξε ο Υφυπουργός.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<