Τον Νοέμβριο το πρόγραμμα ΟΑΕΔ για νέους επιχειρηματίες

Τον Νοέμβριο το πρόγραμμα ΟΑΕΔ για νέους επιχειρηματίες

21 Οκτωβρίου 2017

Στα μέσα Νοεμβρίου «ανοίγει» το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με τίτλο «Πρόγραμμα Πρώτης Πρόσληψης Μισθωτού», που αφορά νέους επιχειρηματίες μέχρι 35 ετών και αυτοαπασχολούμενους, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη. Η πρόσκληση για το πρόγραμμα θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου και θα δίνει την ευκαιρία σε κάθε νέο που θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση, μόνος του ή μαζί με άλλους, και δεν απασχολεί προς το παρόν προσωπικό, να επεκτείνει την οικονομική του δραστηριότητα προσλαμβάνοντας τον πρώτο του μισθωτό, διευκρίνισε.

H πρώτη πρόσληψη αφορά ένα ή περισσότερα άτομα, αλλά στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα όλες οι προσλήψεις. Η κ. Καραμεσίνη επισήμανε ότι το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση για 12 μήνες μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του νεοπροσληφθέντος άνω των 30 ετών για πλήρη απασχόληση, ενώ εάν η πρόσληψη αφορά νέους έως 29 ετών, η διάρκεια της επιχορήγησης αυξάνεται σε 18 μήνες.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ διευκρίνισε ότι έτσι «οι νέοι επιχειρηματίες ωθούνται στο να προσλάβουν μισθωτούς νέους» και πρόσθεσε ότι «η επιδότηση είναι 50% το μηνιαίου μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαία. Δεν υπάρχει δέσμευση για μετά τους 12 μήνες, αλλά αν η επιχείρηση πάει καλά και ο εργοδότης είναι ευχαριστημένος, η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί. Προϋπόθεση για τον επιχειρηματία είναι να μην έχει απασχολήσει στο παρελθόν άλλο προσωπικό και ο άνεργος θα πρέπει να έχει τρίμηνη εγγεγραμμένη ανεργία στο μητρώο του ΟΑΕΔ».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<