Πρωτιά για την Ελλάδα στη μακροχρόνια ανεργία και στη μη βελτίωση των εισοδημάτων

Πρωτιά για την Ελλάδα στη μακροχρόνια ανεργία και στη μη βελτίωση των εισοδημάτων

13 Φεβρουαρίου 2018 0 σχόλια

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης για την απασχόληση και σύμφωνα με αυτήν η χώρα μας έρχεται πρώτη στη μακροχρόνια ανεργία και στη μη βελτίωση τους εισοδήματος, παρόλο που το  τρίτο τρίμηνο του 2017 στην υπόλοιπη Ε.Ε η απασχόληση έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Συγκεκριμένα, η απασχόληση το τρίτο τρίμηνο του 2017 έφτασε στο 72,3% με περισσότερους από 236 απασχολούμενους. Υπήρξε δηλαδή μια αύξηση στην απασχόληση της Ε.Ε κατά 1.7 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με την Σουηδία να καταγράφει την υψηλότερη απασχόληση, 82%, ενώ η Ελλάδα το χαμηλότερο ποσοστό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 58%.

Το  73,4 % των ανέργων της χώρα το τελευταίο τρίμηνο του 2017 ήταν μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή είχαν μείνει χωρίς εργασία για περισσότερο από 12 συνεχόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν παρουσιάζει σταθερή τάση βελτίωσης των εισοδημάτων των νοικοκυριών, την ώρα που στην υπόλοιπη Ε.Ε η κατάσταση στα νοικοκυριά βελτιώνεται με ποσοστό ανάπτυξης  κατά 1,5% ανά έτος.

Μείωση και στην παραγωγικότητα της εργασίας παρουσίασε η Ελλάδα (0,8 %) ενώ στην ευρωζώνη υπήρχε βελτίωση κατά 0,8%. Το συνολικό ποσοστό κενών θέσεων εργασίας στην Ε.Ε έφτασε το 2% το τελευταίο τρίμηνο του 2017 με την Ελλάδα να καταγράφει το πιο χαμηλό ποσοστό στην Ε.Ε (0,5 %).

Σύμφωνα με την έκθεση η ανεργία πλησιάζει τα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την κρίση και έχει υποχωρήσει περίπου κατά 8,6%. Από τον Δεκέμβριο του 2017 ο αριθμός των ανέργων στην Ε.Ε παραμένει κάτω από 18 εκατομμύρια, το πιο μικρό επίπεδο που έχει καταγραφεί από το Νοέμβριο του 2017.

Like Us On Facebook

 

Like Us On Facebook

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας