Σε κοινόβια οι εργαζόμενοι στη Μύκονο (VIDEO)

Σε κοινόβια οι εργαζόμενοι στη Μύκονο (VIDEO)

25 Σεπτεμβρίου 2019

Στο τελείωμα της τουριστικής σεζόν, επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταστημάτων εστίασης προσπαθούν να κλείσουν από τώρα συμφωνίες με τους ντόπιους για να βρουν στέγη για το προσωπικό τους. Ο φακός της κάμερας του protothema.gr μπαίνει μέσα σε νεόκτιστα δωμάτια στα ορεινά και δύσβατα σημεία του νησιού, εκεί όπου δεν φτάνει η αύρα πολυτέλειας από τα πανάκριβα μπιτς μπαρ και τα εστιατόρια των 500 ευρώ το κεφάλι.

Εδώ μέσα στοιβάζονται από 8 έως 10 ψυχές, σε κουκέτες και το σκηνικό θυμίζει -δίχως ίχνος υπερβολής- στρατιωτικό θάλαμο. Οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να συνυπάρχουν και να ζουν κοινοβιακά, προκειμένου να αποφύγουν τα υπέρογκα ενοίκια που ζητάνε οι Μυκονιάτες για να παραχωρήσουν δωμάτια και διαμερίσματα. Σε όλη τη Μύκονο, υπάρχει η ταρίφα των 2.500 ευρώ μίνιμουμ για κάθε ένα εργαζόμενο σε παρόμοιου τύπου δωμάτια για τους πέντε μήνες που διαρκεί η σεζόν, από τις αρχές Μαϊου έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση που ένας εργαζόμενος θελήσει να μείνει μόνος του, τότε οι τιμές στα δωμάτια ξεκινούν από τις 5.000 ευρώ τη σεζόν και μη φανταστείτε τίποτα πολυτέλειες αλλά κλειστοφοβικούς χώρους στα έγκατα της γης, χωρίς παράθυρο, ούτε καν κλιματισμό.


Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<