Στη Βουλή το θέμα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Στη Βουλή το θέμα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

27 Αυγούστου 2020

Ερώτηση προς τον κ.  Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο Βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης με θέμα την υπογραφή των Συμβάσεων Εργασίας ζητάει το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης  ‘Ο Ερμής’

«Εδώ και 56 μέρες το  Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης  ‘Ο Ερμής’ πραγματοποιεί απεργία, με αίτημα την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες που έχουν καταβάλει, παρά την θέση που έλαβε το υπουργείο Εργασίας υπέρ τους, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 04/08/2020, η πλευρά της εργοδοσίας όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά σε κάθε συνάντηση βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συνεχώς καινούρια αιτήματα, που έχουν στόχο την κατάργηση όλων των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Άτομα που τόσα χρόνια με συνείδηση και επαγγελματισμό μετέφεραν με ασφάλεια σε όλο το νησί τους επισκέπτες, θέλουν να επιστρέψουμε στην εργασία τους και να εργάζονται, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, με Σύμβαση Εργασίας.

Την στιγμή που οι εταιρείες έχουν λάβει από το κράτος αρκετά μέτρα στήριξης, οι εργαζόμενοι πρέπει να ζουν με 534 ευρώ, τα οποία αρκετοί λαμβάνουν με δόσεις, και κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους δεν πρόκειται να λάβουν, διότι οι εταιρείες τους έβγαλαν από την αναστολή, επειδή αρνήθηκαν να πάνε για εργασία στηρίζοντάς την απεργία του σωματείου.

Το σωματείο θέτει και ζητήματα οδικής ασφάλειας, καθώς όπως αναφέρει, καθημερινά γίνονται μάρτυρες καταπάτησης του Κ.Ο.Κ. και των μέτρων ασφαλείας, βλέποντας όσους σήμερα μεταφέρουν από και προς το αεροδρόμιο τους επισκέπτες, να βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες έως αργά το βράδυ στο τιμόνι.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός;

Προτίθεται η κυβέρνηση να στηρίξει το σωματείο και να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όπως γινόταν τόσα χρόνια;»

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<