Συγκέντρωση υπογραφών: «Σταματήστε την απόλυση 5066 εργαζομένων στη Δασοπροστασία»

Συγκέντρωση υπογραφών: «Σταματήστε την απόλυση 5066 εργαζομένων στη Δασοπροστασία»

20 Νοεμβρίου 2019

Η Δασική Πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, με τα τραγικά γεγονότα στο «Μάτι» και τις καταστροφικές συνέπειες στην Ανατολική Αττική, καθώς επίσης και οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, ανέδειξαν με τον πιο άσχημο τρόπο τα κενά στην υπάρχουσα οργάνωση Δασοπροστασίας και Πυροπροστασίας και την γύμνια του κρατικού μηχανισμού απέναντι σε φαινόμενα φυσικών καταστροφών.

Το καλοκαίρι του 2018, 5.066 εργαζόμενοι προσελήφθησαν στην Πυροπροστασία Δασών, μέσω κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ, και επιφορτίστηκαν με το δύσκολο έργο του καθαρισμού των περιαστικών δασών, της αποψίλωσης, της διάνοιξης μονοπατιών, της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών, αντιπλημμυρικών έργων και γενικότερα οτιδήποτε χρειάζεται σε επίπεδο πρόληψης για να επιβραδυνθεί η επέκταση των πυρκαγιών και να αποτραπεί μια νέα τραγωδία. Η δε πολιτεία επένδυσε σημαντικά κονδύλια στην εκπαίδευση αυτών των 5.066 εργαζομένων, τους οποίους τοποθέτησε στα Δασαρχεία όλης της χώρας και μάλιστα επέκτεινε τις συμβάσεις τους μέχρι το τέλος της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Οι συμβάσεις αυτών των εργαζομένων ήδη λήγουν και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται, όπως όλα δείχνουν, να ανανεώσει τις συμβάσεις τους, διακόπτοντας το σημαντικότερο ίσως έργο σε επίπεδο πρόληψης την τελευταία τριαντακονταετία.


ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ να σταματήσουν οι απολύσεις 5.066 εργαζομένων στη δασοπροστασία.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<