Συνάντηση ΣΕΒ-Βρούτση – Τι ειπώθηκε για τριετίες, κατώτατο μισθό

Συνάντηση ΣΕΒ-Βρούτση – Τι ειπώθηκε για τριετίες, κατώτατο μισθό

31 Ιουλίου 2019

Το αίτημα για μείωση του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας επανέλαβαν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και ο αντιπρόεδρος Σπύρος Θεοδωρόπουλος σε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη.

«Ζούμε σε μια εποχή που οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι απαιτήσεις της νέας ψηφιακής βιομηχανικής επανάστασης δημιουργούν νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον κόσμο της εργασίας, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Φέσσας και πρόσθεσε:

«Σημαντικές προτεραιότητες πρέπει να είναι για όλους μας η εφαρμογή κανόνων νομιμότητας στην αγορά εργασίας, ώστε να προστατεύεται ο εργαζόμενος και μην βλάπτεται ο ανταγωνισμός, η απλοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών, με αξιοποίηση των σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων και ο εμπλουτισμός του ανθρώπινου δυναμικού με τις σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες.

Τονίσαμε, τέλος, ότι στα βασικά συστατικά μιας σύγχρονης πολιτικής απασχόλησης που αφουγκράζεται το παρόν και προετοιμάζει το μέλλον της εργασίας περιλαμβάνονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και ο διμερής και τριμερής κοινωνικός διάλογος με βάση τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας και η ενίσχυση του πραγματικού και του διαθεσίμου εισοδήματος των εργαζομένων, ιδιαίτερα του παραγωγικού ιδιωτικού τομέα της κοινωνίας».

Όσον αφορά τις τριετίες, ο ΣΕΒ ζητά την ακύρωση εγκυκλίου, που είχε εκδώσει τον Φεβρουάριο η προηγούμενη κυβέρνηση, με την οποία ο κατώτατος μισθός διαμορφωνόταν στα 715 ευρώ για τους έχοντες 3-6 έτη προϋπηρεσίας, στα 780 ευρώ για τους έχοντες 6-9 έτη προϋπηρεσίας και στα 845 ευρώ για τους έχοντες προϋπηρεσία άνω των 9 ετών.

Όπως υποστηρίζει, οι τριετίες έχουν καταργηθεί από το 2013, όσον αφορά τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο.  

Μάλιστα, οι βιομήχανοι έχουν καταθέσει προσφυγή, η οποία διαβιβάστηκε στο υπουργείο Εργασίας και αναμένεται να εκδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στις 8 Οκτωβρίου.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι στόχος του υπουργείου είναι η αναβάθμιση της «Εργάνης» σε ένα καθοριστικό εργαλείο για την πάταξη της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, δίνοντας μία «καθαρή» ψηφιακή εικόνα χαρτογράφησης των επιχειρήσεων.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<