Η κυβέρνηση υπέγραψε ευνοϊκή εγκύκλιο για τους οδηγούς ταξί

Η κυβέρνηση υπέγραψε ευνοϊκή εγκύκλιο για τους οδηγούς ταξί

19 Ιουνίου 2019

Ένα ακόμη δώρο στους οδηγούς ταξί από την κυβέρνηση επιφύλασσε η εγκύκλιος του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, με την οποία μπορούν να δουλεύουν και ας έχουν συνταξιοδοτηθεί!

Μάλιστα, πρόκειται για πάγιο αίτημα των αυτοκινητιστών και εγκρίνεται λίγο πριν τις εκλογές… Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που το ΥΠΟΜΕ έχει περάσει ρυθμίσεις φιλικά προσκείμενες προς τους οδηγούς ταξί, δημιουργώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση, πάντως, παύει να είναι προϋπόθεση συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη υποχρεωτική κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «με βάση την εγκύκλιο η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016».

Σημειώνεται ότι οι επαγγελματίες οδηγοί αδυνατούσαν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς τη διακοπή του επαγγέλματός τους και να απασχοληθούν ως επαγγελματίες οδηγοί, μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Μεταφορών είχε ζητήσει μεταξύ αστείου και σοβαρού τα ταξί να μετατραπούν σε κινητά προεκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έβαλε ταβάνι τα 180 ευρώ στην εκμίσθωση ιδιωτικής χρήσης οχημάτων με οδηγό.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Α. Πετρόπουλου για το θέμα:

Ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, υπέγραψε διευκρινιστική εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία, παύει να είναι προϋπόθεση συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη υποχρεωτική κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης.

Με βάση την εγκύκλιο, η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016 (απασχόληση συνταξιούχων).

Σημειώνεται ότι οι επαγγελματίες οδηγοί, σε αντίθεση με τους λοιπούς ασφαλισμένους, αδυνατούσαν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς τη διακοπή του επαγγέλματός τους και να απασχοληθούν ως επαγγελματίες οδηγοί μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Πηγή: eleftheros typos

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<