Το παραεμπόριο… σκοτώνει τις θέσεις εργασίας

Το παραεμπόριο… σκοτώνει τις θέσεις εργασίας

12 Δεκεμβρίου 2019

Με αφορμή την έναρξη του εορταστικού ωραρίου της αγοράς του Ηρακλείου, τέθηκε εκ νέου επί τάπητος του παραεμπορίου και των θλιβερών επιπτώσεων που αυτό έχει σε κάθε επίπεδο.

Στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε μετά απο κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, τέθηκαν αναλυτικά τα θέματα του παραεμπορίου, της ομαλής λειτουργίας της αγοράς στο Ηράκλειο ενόψει και της εορταστικής περιόδου.

Στη σύσκεψη στην Περιφέρεια, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης, εκπρόσωποι από εφορία, τελωνείο, Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, Λιμεναρχείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας-ΠΕ Ηρακλείου.


Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη ύπαρξης συνεχούς τήρησης της νομιμότητας στην λειτουργία της αγοράς και της περαιτέρω ενεργοποίησης του ελεγκτικού μηχανισμού για την πάταξη του παραεμπορίου, της αισχροκέρδειας κ.α.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό μικτά συνεργεία υπηρεσιών θα εντείνουν τους ελέγχους τους τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη την Κρήτη, καθώς όπως επισημάνθηκε, στόχος είναι, η τήρηση της νομιμότητας, η πάταξη κάθε μορφής παρανομίας στην αγορά, η προστασία του υγιούς εμπορίου και των καταναλωτών.

Ενα ζήτημα επίσης που τίθεται επίσης για μια ακόμη φορά, είναι πως το παραεμπόριο πλήττει και τις θέσεις εργασίας. Αυτό συμβαίνει γιατί με την ύπαρξη του παράνομου εμπορίου, τα νομίμως λειτουργούντα καταστήματα αδυνατούν να επιβιώσουν σε πολλές περιπτώσεις, χάνοντας σημαντικους τζίρους λόγω της παράνομης δράσης στην αγορά. Κάποια μάλιστα φτάνουν στο σημείο να απολύσουν κόσμο ή και να βάλουν λουκέτο, με αποτέλεσμα να χαθούν θέσεις εργασίας…

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<