Κονδύλι 350 εκ. ευρώ για την Περιφέρεια Κρήτης, από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ

Κονδύλι 350 εκ. ευρώ για την Περιφέρεια Κρήτης, από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ

18 Απριλίου 2019

Kονδύλι ύψους 350 εκατ. ευρώ δύναται να απορροφήσει έως το 2023 η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ, για υποδομές και έργα στους τομείς των μεταφορών, της οδικής ασφάλειας και του περιβάλλοντος (παρεμβάσεις όσον αφορά την ύδρευση και τη διαχείριση απορριμμάτων και λυμάτων). 

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Στην παρέμβασή του, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, κάλεσε τους δήμους και τους φορείς του νησιού να έχουν έτοιμες τις κατάλληλες μελέτες, προκειμένου να ενταχθούν τα έργα προς χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ.     

Η προϊσταμένη της Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τις υποδομές μεταφορών, του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη του ΕΣΠΑ 2014-2020, Χριστίνα Δρίτσα, παρουσιάζοντας τις δράσεις του προγράμματος, ανέφερε: «Στο πλαίσιο του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, στην Περιφέρεια Κρήτης πρόκειται να υλοποιηθούν σημαντικά έργα στους τομείς μεταφορών και περιβάλλοντος. Παρουσιάζουμε σήμερα τις προσκλήσεις για νέα έργα που θα ενταχθούν και τα οποία εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023. Πρόκειται για έργα στους τομείς μεταφορών και περιβάλλοντος – έργα οδικής ασφάλειας, την υποστήριξη των περιβαλλοντικών έργων στο αεροδρόμιο Καστελίου, έργα διαχείρισης λυμάτων και απορριμμάτων, ύδρευσης, διαχείρισης-προστασίας της φύσης, κυρίως. Το συνολικό ποσό αφορά ενταγμένα έργα της τάξης των 250 εκατ. ευρώ και μια επιπλέον ένταξη 100 εκατ., συνολικά 350 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ το συνολικό ποσό για τη χώρα είναι 5,5 δισ. ευρώ, απορροφήσεις που αφορούν μέχρι το έτος 2023». 

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, σε δηλώσεις του, ανέφερε: «Στόχος είναι η απορρόφηση των κονδυλίων αυτών μέχρι το 2023 και τα έργα τα οποία προετοιμάζονται για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Σημαντικά έργα, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων που χρηματοδοτούνται από το αρμόδιο υπουργείο, που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ, έργα βιολογικών, οδικής ασφάλειας, που είναι για τον Βόρειο Οδικό Άξονα και κάποιους άλλους άξονες που χρηματοδοτούνται από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου. Εμείς από την πλευρά τη δική μας θέλουμε να είναι πανέτοιμες οι μελέτες, να μπορούμε να εντάσσουμε τα έργα, να απορροφούμε κονδύλια και να διεκδικούμε και άλλους πόρους».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<