Οι αναπλάσεις σε Αριστοτέλους, Διοικητηρίου εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ

Οι αναπλάσεις σε Αριστοτέλους, Διοικητηρίου εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ

25 Μαΐου 2020

Την ένταξη τριών σημαντικών έργων για τη Θεσσαλονίκη, την ανάπλαση της Πλατείας Αριστοτέλους, την ανάπλαση της Πλατείας Διοικητηρίου και την επέκταση του παλιού παραλιακού μετώπου, επί της Λεωφόρου Νίκης, στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά από συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο γραφείο του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Σε μια συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα στο κτίριο της Περιφέρειας, ο κ.Τζιτζικώστας ανέφερε πως η σχέση του με τον δήμαρχο «βασίζεται σε γερά θεμέλια» και πως οι δυο τους είναι «σε συνεννόηση και συνεργασία για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που σχετίζονται με το εμπόριο, το παρεμπόριο και τις συγκοινωνίες, αλλά και σε μια σειρά από μεγαλόπνοα σχέδια».

«Είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι δρομολογούμε να εντάξουμε στο επόμενο ΕΣΠΑ, τρία πολύ σημαντικά έργα για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία. Την ανάπλαση της Πλατείας Αριστοτέλους, της Λεωφόρου Νίκης και της Πλατείας Διοικητηρίου. Τρία έργα που περιμένουν οι Θεσσαλονικείς εδώ και πολλές δεκαετίες», δήλωσε ο κ.Τζιτζικώστας.

Υπογράμμισε, δε, πως η συνεργασία της περιφέρειας με τον δήμο Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί και στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού. «Μαζί θα κινηθούμε στην προσπάθεια όχι μόνο να ανακάμψει γρήγορα η Θεσσαλονίκη, από την κρίση που έχουμε μπει πάλι, αλλά ταυτόχρονα να υλοποιήσουμε μια σειρά σημαντικών και παρεμβατικών έργων για την πόλη. Η Θεσσαλονίκη πραγματικά αλλάζει πρόσωπο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, από την πλευρά του ανέφερε πως με τον περιφερειάρχη «δουλεύουμε πάνω στην ατζέντα της πόλης». «Η διοίκηση μας ωριμάζει αυτά τα τρία μεγάλα έργα και με μεγάλη χαρά ακούσαμε ότι η περιφέρεια θα τα στηρίξει με τη χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ. Τρία εμβληματικά σημεία της πόλης», τόνισε.

Ο κ.Ζέρβας συμπλήρωσε πως στα θέματα του τουρισμού και του πολιτισμού ο δήμος και η περιφέρεια θα λειτουργούν κοινά και «δεν θα υπάρχει κατακερματισμός των δυνάμεων και των κεφαλαίων. Θα υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός και μια από κοινού υλοποίηση, γιατί στόχος είναι ένας:Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η προβολή της πόλης μας».

Κατά την άφιξη του στο γραφείο του περιφερειάρχη ο κ.Ζέρβας αναφέρθηκε στη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και στην επανεκλογή του κ.Τζιτζικώστα, ενώ ο περιφερειάρχης προσκάλεσε τον δήμαρχο σύντομα να κάνουν οι δυο τους μια βόλτα με ποδήλατο.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<